keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Hulda ja Hilma

Meidän ihanat karvaiset vauvasiskot! ❤

"Ragdoll on kissa, joka hurmaa omaa lemmikkiä etsivän yleensä sinisillä silmillään ja pehmeällä ulkomuodollaan. Kuitenkin, kun rotuun tutustuu paremmin, huomaa, että ragdolleille tyypillisintä on niiden luonne. Ragdollit ovat rauhallisia, seurallisia ja syvästi ihmiseen kiintyviä.Ragdoll leikkii ja puuhaa iloisena, ja väsyttyään se käpertyy syliisi nukkumaan, ellei sylisi ole sattumalta jo toisen ragdollin valtaama. Toinen leimallinen piirre on nimittäin niiden sukurakkaus. Kun perheeseen on hankittu ensimmäinen ragdoll, tulee tunne, kuin jotain puuttuisi, ja hetken päästä perheessä yleensä asuukin kaksi ragdollia onnellisena toistensa ja omistajansa seurasta."

Neidit on kotiutuneet todella hyvin ja kuten sanoinkin, Hulda on huomattavasti rohkeampi kuin siskonsa. 
Ensimmäisenä iltana Hilma pysyi visusti kantokopassa ja Hulda rohkeana kävi tutkimassa paikat. Hilma kömpi välillä mukaan mutta kun ilkeä Martta tunki märän nenänsä liian lähelle, pinkaisi Hulda karkuun. Raukat.

Neitokaiset sähisee aika ahkerasti Martalle vaikka Martta haluaisi vaan tutustua ja päästä leikkiin mukaan. Aikamoinen kolahdus näinkin suuriegoisen chihun itsetunnolle, kaksi pompottelevaa KISSAA tossuttaa ihan 6-0. 

"Ragdoll-kissa sopeutuu ylensä nopeasti uuteen perheeseensä. Se pitää lapsista, kunhan tutustuttaminen tehdään asiallisesti ja lapset osaavat kohdella kissaa oikein. Myöskin koiriin sopeutuminen käy yleensä ragdollmaisen elegantisti. Ragdoll vain tulee ja asettuu taloksi, jolloin koirakin ymmärtää sen tulleen omaan kotiinsa ja se siitä."

Mutta Avalla on ihan hurjan hauskaa katsella näiden kolmen valtataistelua! Mikään saa sitä niin iloiseksi kun elukat jotka juoksee kämppää ympäri kuin päättömät kanat.Kissat ei oo juurikaan reagoinut Avaan mitenkään. Avallakin kesti hetki tajuta kissojen olemassaolo mutta nyt se jo tuijottelee niitä mielellään. 


Hilma

HuldaNämä kuvat on nyt aika huonolaatuisia ja Hulda-painoitteisia sillä Hilmasta on kovin vaikea saada mitään kuvia :D Neitien lempi piilopaikka on sohvan takana jonne Hulda jäikin tänään jumiin.
Kissat ovat myös vallanneet meidän keittiön, jos ne eivät leiki verhojen luona niin ne todennäköisesti nukkuvat ruokapöydän tuoleilla tai ruokapöydällä. Tänään jouduin nostamaan Huldan alas pöydältä noin kymmenen kertaa kun Ava söi. Mun puolesta makoilkoot pöydällä mutta sillon kun meillä syödään niin kissat joutaa lattialle, tai vaihtoehtoisesti tuolille. Nämä on kyllä ihan mainioita otuksia ja mä oon niiiin rakastunut! En vielä keksinyt enempää kirjoitettavaa mutta oli pakko tulla jakamaan nää kuvat! :D 
Tähän astisen kokemuksen perusteella voin kyllä suositella tätä rotua kissaa harkitsevalle!


"Ragdoll on saanut nimensä riepunukkemaisesta olemuksestaan. Kun ragdoll-kissan ottaa syliin, se rentoutuu ja tuntuu veltolta kuin räsynukke. Tämä on puhtaasti luonneominaisuus ja kissa tekeekin niin vain silloin, kun se sitä itse haluaa.
Ragdollien hurmaavin piirre on niiden luonne. Seurallisuus, leikkisyys, lempeys, luottavaisuus, älykkyys ja huumorintaju ovat rodulle tyypillisiä ominaisuuksia. Ragdollit ovat aina siellä, missä ihmisetkin ovat, ja ne osallistuvat kaikkeen, mitä perheessä tehdään. Ne ovatkin luonteeltaan enemmän koiranpennun kuin kissan kaltaisia ja kiintyvät syvästi perheeseensä.
Ulkonäöltään aikuinen ragdoll on komean näköinen, suuri ja lihaksikas kissa. Naaraat jäävät kuitenkin uroksia huomattavasti pienemmiksi. Kun urokset voivat kasvaa jopa 10-kiloisiksi jässiköiksi, jäävät naaraat usein noin 4-5 kiloa painaviksi tytön tylleröiksi.
Ragdoll kasvaa hittasti ja nykäyksittäin. Täysikasvuinen se on harvoin ennen kolmatta ikävuottaan. Ragdoll on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana kesykissana.
Ragdollin rotutyypillinen ulkonäkö syntyy sen leveän kolmion muotoisesta päästä ja hieman etukumarasta asennosta. Asento johtuu siitä, että sen takajalat ovat etujalkoja hieman pidemmät. Kolmion muotoista päätä puolestaan korostavat kolmion jatkeeksi asettuvat korvat, jotka ovat hieman eteenpäin kallistuneet ja kaukana toisistaan. Ragdollien häntä on pitkä ja tuuhea, tassut isot ja pyöreät. Varpaiden välissä on tupsut.
Ehkä huomattavin yksityiskohta ragdollissa on kuitenkin sen siniset silmät. Väristä ja kuvioinnista riippumatta ragdollin silmien tulee olla kirkaan siniset - mitä tummempi väri, sen parempi.
Ragdollien turkki on puolipitkä, kaunis ja hyvin silkkinen. Turkki on pituudestaan huolimatta helppohoitoinen, sillä se ei takkuunnu helposti."

Lainatut osiot on kopioitu täältä.


4 kommenttia:

 1. Sinulle on haaste blogissani: http://hannaws91.blogspot.fi/2013/09/haaste.html :)

  VastaaPoista
 2. Tää sun blogi on ihana!! Sun vaan pitää kirjottaa useammin ;)
  -malttamaton

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo kunhan kerkeän, on muutama teksti aluillaan jo! :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...