sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vauvauinti

Mun ensimmäinen reaktio vauvauintiin oli "ei". Ajatus vauvan kanssa uimaan lähtemisestä kuulosti pelottavalta ja vaikealta. Miten mä saan pestyä itseni ja 3kk ikäisen vauvan? Entä jos se hukkuu? Tippuu suihkun lattialle? Mua pelotti niin paljon koko ajatus uimahallista ja vauvasta.

 Kun Ava syntyi olin edelleenkin sitä vastaan.. Mutta kiinnostuin kuitenkin asiasta ja tein tutkimustyötä. Miksi ei? Soitin Fålkhälsanille ja kyselin vapauta paikkoja. Saatiin paikka lauantain klo 9.45 ryhmästä ja sehän passasi meille. Kerettiin käydä kolme kertaa ennen kesätaukoa ja ensimmäistä kertaa jännitin hyvin paljon, mutta kun Ava pääsi veteen ja huomasin kuinka innostunut hän olikaan, pystyin itsekin rentoutumaan. 

Kesällä odotin uinnin jatkumista kuin kuuta nousevaa ja vihdoin se alkoikin. Vaihdettiin ryhmää ja hallia ja nyt meillä on sunnuntaisin klo 12.00 uinti. Aika on sinänsä huono koska Ava ei kerkeä nukkumaan kunnon päikkäreitä ja lounas siirtyy noin tunnilla. Onneksi meillä rytmit pysyy muina päivinä vaikka välillä vähän menisikin sekaisin. 

Ava nauttii vedestä ja onkin oikea vesipeto. Mulla on välillä täys työ pitää neiti pinnan yläpuolella kun Ava tahtoisi sinne tänne ja tonne yhtä aikaa. Kun Ava näkee altaan, rupeavat kädet ja jalat yleensä vispaamaan kauheeta vauhtia. Sukellukset on aina menneet hyvin eikä neiti niihin reagoi oikeastaan mitenkään. Kerran haukotteli sukelluksen jälkeen, oli vissiin tylsää. 

Vastasyntyneenä Ava ei tykännyt vedestä, niinkuin ei varmaan moni muukaan. Jonkun ajan jälkeen se oli ihan ok olla kylvyssä mutta sieltä pois lähteminen oli ihan kamalaa. Vauvauinnin aloituksen jälkeen Ava tykkää kylvystä, suihkusta, käsien ja naaman pesusta sekä kissojen juomakupista. Mä aijon ehdottomasti myös seuraavan kanssa käydä vauvauinnissa. Onneksi en antanut mun pelolle valtaa vaan lähdin rohkeasti uimaan, onhan tästä luultavasti hyötyäkin myöhemmin! Kyllä mua edelleen pelottaa, mutta en ajattele sitä niin paljoa enään. 

Ensi sunnuntaina tulee kuvaaja ja saadaan otettua sukelluskuvat! 


Mitäs teidän vauvat  ja vähän isommat vauvat harrastaa? 


11 kommenttia:

 1. Meki oltiin kaks jaksoa vauvauinnissa ja oltais jatkettu kesän jälkeen, mutta Sylvesterillä oli niin monta korvatulehdusta kesän aikana, etten viittiny sit alkaa maksamaan yli 100 euroa siitä, että päästään pari kertaa vaan uimaan :/ Me harrastetaan Sylvesterin kanssa yhdessä sirkusta ja se on ihan huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi! :( Toi uinti on kyllä niin kivaa! Sirkusta? Kuulostaa tosi kivalta, en oo koskaan kuullut tälläsestä, pitää ottaa selvää! :)

   Poista
  2. Tota pienten lasten sirkusta ei oo kauheen monessa paikassa :( Mut mä oon ite harrastanu sirkusta kuus vuotiaasta ja siel sirkuksessa missä mä oon käyny ni alko tän vuoden tammikuussa kirppusirkus ja alotettiin se sit nyt syksyllä Sylvesterin kanssa! :) Vielähän se on ihan vaan leikkiä ja riehumista tolle lapsoselle, mut samassa ryhmässä ku on 3-4 vuotiaita, ni ne on jo tosi taitavia ja oppii aina uutta! :) Ja tokihan meki Sylvesterin kanssa tehään paljon juttuja, tarvitaan vaan apua :) Ja Sylvester osaa jo kurpekeikan tehä pienellä avustuksella ;)<3

   Poista
 2. Ihana ava =D meillä on avoin PK muutaman kerran viikossa =) Tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pitänytkin tutkia tota avointa että minkä ikäisille se on ja onko meijän lähistöllä sellasta, kuulostaa meinaan kivalta! :)

   Poista
 3. Uimista omalla ajallaan :) Se on ihan huippujuttu ja ollaan tykättä kamalasti!

  VastaaPoista
 4. Ompas Ava pullukka, niin suloinen! :-) Kannattaa ehdottomasti jatkaa sitä uimista, omasta kokemuksesta voin sanoa: jos ei vauvana/lapsena ui niin ei sitten aikuisenakaan. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tollanen lyllerö <3 Hahah kyllä me tätä jatketaan, on meinaan niin kivaa ! :D

   Poista
 5. Voisitko laittaa jonkun kuvapostauksen? Siinä voisi olla kuvia teistä nuorempina ja varsinkin annista haluaisin nähdä kuvia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...