perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hampilääkäriä & lastenlääkäriä

Kutsuhuutoihini on vastattu ja Avan tilanne melkein selvillä! Mä meinasin oikeasti tanssia Jorvin ovista kolme reseptiä kourassa ulos.

Mutta alotetaan ensiksi keskiviikkoisesta hammaslääkäristä! Mä olin jännittänyt Avan hammaslääkäriaikaa jo siitä asti kun sen varasin, eikä asiaan auttanut kaikki kauhutarinat mihin törmäsin. Huoli oli aiheeton, lääkäri oli tosi mukava ja Ava antoi nätisti kurkata suuhun mistä löytyi 16 kaunista hammasta. Kuulemma ei ole nähnyt kuin muutamalla vuoden ikäisellä noin montaa legoa suussa, heh! Ava sai hienon hammasharjan ja minä ohjeistuksia hampaiden hoidon suhteen. Eilen oli sitten se kauan odotettu lääkäriaika. Oltiin 45 minuuttia aikaisemmin paikalla kuin olisi pitänyt, mutta päästiin melko heti ensin hoitajien kanssa juttelemaan ja ottamaan Avasta mitat. Ava on jo 81,3cm pitkä ja painoa 11,8! 

Sitten mentiinkin lääkärille kuulemaan tuomio. Korvat olivat terveet vaikka olin melkein varma että tulehdus löytyisi. Kaikki muukin oli hyvin, nielurisat vai kitarisat olivat hiukan isot muttei mitenkään erityisen. Keuhkot rohisivat ja hengitys oli raskasta ja lima kurlasi. Viime viikkoisista labrakokeissakaan ei ollut mitään kummempia, ei allergiaa ja tulehdusarvot normaalit, huh!

Aloitetaan 3kk astmalääkitys, sekä viiden päivän kortisoni(?)antibiottikuuri. Kun astmalääkitys loppuu niin kuukausi katsellaan tilannetta ja lääkäri soittaa meille ja jos yskä ja rohina on alkanut uudestaan lääkkeen lopettamisen myötä, on kyseessä luultavasti infektioastma, jos taas ei jatku niin lääkitään tuolla astmalääkkeellä sitten kun/jos Ava on flunssassa ja keuhkot menevät tukkoon. Noiden lisäksi saatiin vielä Ventolineen resepti jota voidaan käyttää tarvittaessa sekä astmalääkkeen kanssa yhdessä. 
Mulla on toisaalta ristiriitaiset tunteet. Loistavaa että asialle on löydetty ratkaisu, toisaalta mua pelottaa tuo infektioastma- epäily sekä mahdollinen diagnoosi. Huojentavaa on kuitenkin se, että noin puolilta tuo infektioastma katoaa iän myötä. 

Nyt olen myös ruvennut miettimään kissoja, Marttaa ja Avaa samassa taloudessa, vaikka mitään yhteyttä niillä ei pitäisi toisiinsa olla, mutta voiko kuitenkin karvat ja eläinpöly pahentaa asiaa vaikka allergiaa ei ole? Tämän asian suhteen olen todella hukassa, raskasta olisi luopua eläimistä, varsinkin jos mitään helpotusta asiaan ei tule vaikka eläimet eivät enään meillä olisikaan. Avan yskä on kuitenkin todella paha, Ava heräsi viime yönä monia kertoja yskimään ja itkemään, sekä viime yönä yskä herätti. Itaisin Ava yskii niin paljon että oksennus ei ole kaukana ja hengitys vinkuu. Mä haluan kuitenkin että Avalla on niin hyvä olla, kuin vain mahdollista!
Täytynee kysyä tuota ensi viikolla kun lääkäri soittaa antibiotin vaikutuksesta.


13 kommenttia:

 1. 16 hammasta!! Wau! Meillä on vasta kuusi :D oisko teillä mahdollisuutta laittaa eläimet vähäksi aikaa hoitoon jonnekkin ja katsoa parantuuko Avan tilanne? Ikäviä juttuja tollaset :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on aika vauhdikkaasti niitä kasvatellut :D

   Martan mä saisin hoitoon mutta kissoja on hieman vaikeampi saada :/

   Poista
 2. hienoa että saitte jotain selvyyttä, vaikka eihän se koskaan oo kiva saada vastaukseks mahdollisuutta astmaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!! :/ toivottavasti häviää iän myötä jos se nyt todetaan, mutta meillä on kyllä suvussakin astmaa mun isän ja äidin puolelta.. :/

   Poista
 3. Mietin uskallanko edes sanoa, mutta kissan hilse on usein astman laukaisija. Kannattaa ihan oikeesti harkita eläimistä luopumista, ettei loppuelämä mene kortisonilääkitykseen. Sorry, sanoi mamma

  VastaaPoista
 4. Kikkarahan sai flixotiden, just toi oranssi ja ventolinen 23pv iässä. Jonkin sortin astmaili jäi päälle rs-viruksen jälkeen. Noi on huippulääkkeitä!!! Ei tarvi pelätä enää flunssia ku noi löytyy kotoa! Puoltoistavuotis astmakontrollissa kikkara olikin sit jo astma- ja lääkevapaa. Pienet lapset kasvaa siitä yli yhtä nopeesti kun se puhkeekin. =)

  Tsemppiä käytön kans ja mailaa jos sulla on noista jtn kysyttävää =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avalle ei ventolinesta oo mitään valtakunnan hyötyä.. :/ toivottavasti flixotiden auttais! Mustaki tuntuu et tol rs-viruksella olis jotain osaa, mene ja tiedä :D

   Poista
 5. Aina eläimet eivät ole astman laukaisijoita, eli suoraa tuomiota ei kannata antaa. Itselläni todettiin astma pienenä, joka on vanhetessa "hävisi" eli en tarvitse enää lääkitystä. Minulla astma todettiin sen jälkeen kun perheestämme kuoli pois koirat ja astmalääkitystä en ole enää sen jälkeen tarvinnut kun uusi koira saapui taloon, minun tapauksessani siis eläimet auttoivat astmaan (lääkärille hieman yllätys, heh :D). Mikäli näin ei ole Avan kohdalla, niin ehkä pieni hetki ilman eläimiä auttaa kunhan Avallakin on taas ikää enemmän ja pahin astma helpottunut niin voi katsoa lemmikkejä uudelleen :)

  Itse omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun Ava saa astmakohtauksen erityisesti öisin, niin ainakin minulle helpotti kun menin istumaan vanhempieni kanssa parvekkeelle jossa ilma oli viileämpää ja helpompi hengittää. Tuollainen kohtaus on varmasti vanhemmasta pelottavaa, mutta henki kyllä kulkee kunhan rauhoittuu eikä rupea hyperventiloimaan kuten itselläni oli tapana kun heräsin kohtaukseen yöllä.

  Tsemppiä teille!
  t. entinen astmaatikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä olen myös lukenut että eläimet ovat olleet se "lääke"! :) Mä en vaan tiedä miten toimia, taidetaan kokeilla tuota että eläimet hetkeksi pois ja miten se vaikuttaa. En kuitenkaan suoraan halua lykätä pois. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta! :)

   Kiitos kun muistutit! Mä oon myös tosta lukenut että ulkoilma auttaa mutta en ole sitä muistanut ja öisin oon ollut niin pökkelössä, pitääkin muistaa jatkossa! :)

   Kiitos:)

   Poista
 6. Hienoa, että asiat on lähteneet selviämään! :) Kyllä kaikki järjestyy ja hyvin menee. Elä tressaa turhia vaikka vaikeetahan se on, kun on omasta lapsesta kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Tätä kuitenkin odoteltu melkein jo puol vuotta! Mä yritän olla stressaamatta, onhan tässä kuitenkin vielä aikaa kunnes lopullinen "tuomio" tulee :)

   Poista
 7. En tiedä miten teillä menee nyt, olen ollut poissa internetin ihmeellisestä maailmasta, niin lueskelen blogeja todella jälkijunassa. Toivottavasti Avakin voi jo sanoa "helppoa kuin hengittäminen".

  Noihin eläimiin, ei ole yhtä oikeaa ratkaisua - tietenkään, etenkin kun kaikki me ollaan enemmän tai vähemmän erilaisia yksilöitä. Nykypäivän suositus kuitenkin taitaa olla tuo siedätyshoito, ja omat eläinallergiat pysyivät kurissa ja siedättyivät juuri sen takia, että vastoin 90-luvun suosituksia kieltäydyin luopumasta kissasta vaikka allergiatuomio tulikin. Astmadiagnoosi tuli kyllä, n. 20 vuotta myöhemmin, ja ironista ehkä, silloin kun en asunut minkään lemmikin kanssa pitkään aikaan. Itselläni astma diagnosoitiin "perinnölliseksi ja työpaikan homeongelmat vahvasti altistaneina".

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...