keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pekoni-tomaatti-mozzarella piirakka

Mä sain kommenttina pyynnön Partylite-kutsuilla olleen piirakan ohjeen, ja päätin pyhittää kokonaisen postauksen sille! Tämä on aivan taivaallisen hyvää, ja helppo valmistaa! Ja täytettähän voi muokkailla omien mieltymysten mukaan. 

Pohja:
 1,5dl vehnäjauhoja,
 1,5dl ruisjauhoha, 
150g pehmeää voita, 
1/4tl suolaa. 

Ensin jauhot sekotetaan voihin ja nypitään tasaiseksi massaksi, sitten lisätään suola ja 3rkl vettä. Sekoitetaan vesi taikinaan mukaan ja painellaan vuoalle, sitten vuokaan ja esipaistetaan uunissa 225asteessa n. 10min  

Täyte: 
1 mozzarella, 
1pkt paistettua pekonia pilkottuna, kirsikkatomaatteja paloiteltuna. Nämä voi laittaa jo vuokaan kun piirakkapohja on otettu uunista

2 kananmunaa
2dl ruokakermaa
100g (about) juustoraastetta
Mustapippuria & suolaa

Aineet sekaisin ja kaadetaan pohjan ja täytteiden päälle, piirakka uuniin 20-25 minuutiksi ja vola! 


Tuohon vuokaan me tehtiin kaksinkertainen annos, pienempään riitti tuolla yksinkertaisella. 

Nam! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...