keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Oppimaan innokas.

Avalla oli aika pitkä jakso, jolloin tuntui että neiti ei oppinut mitään uutta. Nyt kuitenkin on tullut pieni spurtti ja monia uusia asioita! Eilen Ava oppi sanomaan uuden sanan, puuro. Keitin aamupalaksi puuroa ja käytiin sitä yhdessä hämmentämässä ja sanoin Avalle että tänään syödään puuroa, johon neiti vastasi varsin asiantuntevasti "puuro". Hengailtiin olohuoneessa sillä aikaa kun puuro jäähtyi ja Ava juoksi keittiön portille huutaen "puuuuuuuuurooooooooo", taisi olla nälkä! 

Aikaisemmin Ava ei ole tunnistanut muita ruumiinosia kuin navan, mutta nyt Ava osaa jo näyttää nenän, pään, navan ja varpaat. Korvatkin löytyy kun vähän autetaan. Välillä laulelen Avalle "ja vatsaa taputa", ja Ava alkaa taputtamaan vatsaa, eli masukin on löytynyt. Ava tietää myös silmät, ja minne ripsiväriä laitetaan sekä mitä ripsientaivuttajalla tehdään.. Tärkeitä tietoja ;)

Ava ei ole ollut oikein kiinnostunut itse pukemisesta missään vaiheessa, mutta siihenkin on tullut muutos. Ava pukee kaiken jalkaa, paidat, bodyt, mun kankaisen hiuspannan, mun paidat, ja löytää ne housutkin tiensä jalkoihin. Ava osaa hurjan hienosti laittaa jalat omiin lahkeisiin, ja useimmiten housut menevät oikein päin. Ylösvetäminen on vielä hakusessa, mutta harjoitus tekee mestarin. Kengät ja sukat  Ava mielellään pukisi myös itse, mutta sekään ei aivan suju vielä, ja välillä se saa Avan suuttumaan.


Mukista juontia ollaan harjoiteltu tosi vähän, eilen join Avan mukista vettä ja Ava halusi myös, kuin näyttääkseen "katsos äiti, mä osaan!", niin hienosti se meni jo ensimmäisellä kerralla! Illalla Ava sai maidon mukista, eikä juurikaan yhtään kaatunut ohi suun. Tänään ollaan koko päivä juotu mukista, ihan itse ja niin taitavasti tuo neiti sen jo osaa, kuin vanha tekijä. Aivan itsekin innostui osaamisestaan niin, etten kyllä hetkeen ole nähnyt noin leveitä ja suoraan sydämestä tulevia hymyjä.


Hurjapääni tahtoo myös nykyisin keinua itse, isossa keinussa! Ava pitää tosi hyvin kiinni, mutta kauaan ei jaksa ja Ava haluaa jo pois. Mä oon aina ihan sydän syrjällään kun pistän Avan keinumaan,  kauhukuvat kuinka Ava tippuu niskansa taittaen iskee mieleen heti, mutta kai se on luotettava neidin taitoihin ja pysyä takana valmiina ottamaan koppia. 


Pakko se kai on hyväksyä että meillä on taapero joka itsenäistyy päivä päivältä enemmän ja enemmän, uusien taitojen kera! 

Leivoin maanantaina elämäni ensimmäisen mansikkakakun, mun on koko päivän tehnyt mieli syödä sitä, harmi vaan että se loppui jo eilen! Oli meinaan täydellisen makuista.6 kommenttia:

 1. Ihana Ava :) Täällä on myös otettu superspurtti kaikessa, sanoja on tullut uusia ihan kymmenittäin, toistaa melkein kaiken mitä sanoo :) Pukemisesta ei niin piittaa, paitsi tärkeänä haluaa kertoa mikä seuraavaksi laitetaan sukka, takki, hattu jne.. :D Meilläkin meni mukista kokeilu ihan ensiyrittämällä ja jajaja mitähän kaikkea. Ihan hirvittävä kasa kaikkea uutta, ihan parissa viikossa. Iiks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii, jopas siellä pölpötetään! Ava sanoo vaan ihan muutamia sanoja, mut nyt on alkanu vähän jo matkimaan, kohta se ei oo enään hiljaa ;D

   Kauheeta vauhtia kasvaa <3

   Poista
 2. Meillä kanssa tullut oppiminen spurtteina! Topi puhuu jo niiiiin paljon... en vaan tajua että se on niin iso :D

  Ja sitten toi kävely, juokseminen... nyt harjottelee hyppimistä :D

  Mukista menee tosi hyvin juoma alas ja osaa kanssa osotella vaikka mitä. Laulamista treenaa ja kaikkea.


  Ava on kyllä niin iso jo ja taitava myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topi kyllä puhuu tosi paljon! Avaki pälpättää ku papupata mut oikeita sanoja tulee vaan niin vähän.. :) Avaki on alkanu nyt harjoittelee juoksemista, hirveitä spurtteja ottaa :D Ja laulaa, taisin unohtaa mainita sen tästä.. Avalla on sellanen oma lauluki mitä se laulaa yleensä ;D

   Kasvaa niin hurjan nopeasti nämä vauvat <3

   Poista
  2. Topillaki on oma laulunsa :'D Lapset on hassuja!

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...