sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Päiväkotiin tutustumista

Keskiviikkona käytiin tutustumassa Avan päiväkotiin. Mä jännitin koko yön ja aamun, ahdisti sekä itketti koko aika. Päiväkoti oli vielä todella vaiheessa, joten kokonaisuuden hahmottaminen oli hieman hankalaa. Henkilökunta vaikutti mukavilta, ja pari heistä ihasteli Avan nappisilmiä. 
Mulla oli johtajalle varmaan sata kysymystä, ja sainkin kaikkiin vastaukset. Nyt pitäisi alkaa totuttamaan Avaa enemmän päiväkodin rytmeihin, jotka menevät onneksi kutakuinkin samallatavalla meidän rytmien kanssa, ainoastaan lounasaika on siellä aikaisemmin kuin meillä. Mua kauhistuttaa että mun töiden ja Avan päiväkodin aloittamiseen ei ole enään kuin reilu kuukausi!! Onko 1,5 vuotta mennyt oikeasti näin nopeasti? Välillä tekisi mieli peruuttaa hoitopaikka ja ilmoittaa töihin että jatkankin hoitovapaata, mutta Anni aloittaa opiskelut syksyllä joten pakko se on mennä. 


Kohta pitää jo alkaa nimikoimaan vaatteita, hankkia tarhatossut, toiset sadevaatteet… Tuntuu että hirveästi pitäisi ostaa kaikkea, mutta mitäpä sitä oikeasti pitäisi? Reppu löytyy jo ja vk-vaatteet on, toiset pk-käyttöön ja toinen kotiin. 
Stressi iskee!


Pienten puolella on samassa tilassa kaappisängyt, tuohon tulee vielä haitariovi jotta saa pienokaiset unirauhan! Mua vähän kyllä jännittää mitä Avan päiväunista tuolla tulee kun neito tarvitsee sen oman rauhan nukahtaakseen. Toivottavasti nukahtaisi helposti ja nopeasti! 


Pienten ja isojen puolten välistä löytyy myös pieni jumppasali, sekä pienille on tulossa vesi/hiekka-allas! Puuhaa ainakin löytyy, taitaa Ava olla ihan väsyksissä ensimmäisten päivien jälkeen kun niin paljon uutta tekemistä. Vaikka mua ahdistaakin, on mun myönnettävä että mä hieman jo odotan päiväkodin alkua ja miten Ava sopeutuu. Ava ei paljoakaan ujostele ja on rohkea, joten voisin veikata että kun ensimmäisenä aamuna mennään päikkyyn niin Ava säntää leikkimään ja unohtaa mun olemassaolon, ja mä itkeä pillitän silmäni päästä työpäivän ajan. Mun vauvasta on tullut jo niin iso tyttö!
Onneksi mulle on vuorotyö ja Ava ei luultavastikkaan joka viikko ole kaikkia päivä hoidossa vaan saan viettää laatuaikaa Avan kanssa vapaapäivinä! 

Tästä tuli nyt hieman tynkä postaus, me tultiin Avan kanssa kipeiksi torstaina, Avalle nousi 39 asteen kuume ja käytiin päivystyksessä, sillä olin lähes varma että neidillä on korvatulehdus. Oli muuten kaikkien aikojen nopein päivystysreissu! Puolessa tunnissa ilmottauduttiin, saatiin kuumelääkkeitä, päästiin lääkärille ja lähdettiin pois! Avalla on kummassakin korvassa tulehdus, lisäksi korvissa oli nestettä ja tärykalvot oli turvoksissa. En tiedä yhtään onko tulehdus kytenyt kauankin, vai onko se voinut tulla kylpylässä. Kun päästiin kotiin, nousi mulla kuume joka kesti kaksi päivää, Avalla onneksi ei noussut enään ollenkaan illan jälkeen. Mulla on järkky korvakipu ja oikeanpuoleinen kaulan imusolmuke on todella turvoksissa ja tuntuu että se räjähtää hetkellä minä hyvänsä. Täytyy soittaa huomenna itsellenikin lääkäriaika, ei millään helpota tuo kipu.


Toivottavasti tervehdyn pian ja pääsen postailemaan jotain melkeinpä fiksua! ;) 

4 kommenttia:

 1. Jännittäminen kuuluu asiaan, mutta se on kuitenkin selasita hyvää jännityst'. Toivotelen paranemisia teille kaikille. t. mamma

  VastaaPoista
 2. Hyvin se varmasti menee Avalla. :) Meilläkin ois päiväkoti paikka varattuna elokuulle. Saa nähdä miten menee. Teen siis "vaan" sijaisuuksia ja niitä on vähän miten sattuu ja voi olla päivä tollon ja toinen tällön, mutta katotaan nyt miten noita töitä sitten on. Aina voi tulla pitempääkin pätkää, mutta koskaan ei tiiä. Nyt on mummi ja mummo hoitaneet, mutta ois kiva päästä kuitenkin ihan päiväkotiinkin niin ei mummin/mummon tarvii olla aina valmiustilassa vaikka se paras ratkasu onkin. Tosin meidän neiti kyllä kaipaa kavereita paljon. Tykkää niin hurjasti toisista lapsista, että veikkaan tämän olevan oikea ratkasu. :)

  On muuten varmasti ihanaa päästä ihan uuteen päiväkotiin. :) Onko se siis joku aivan uusi päiväkoti vai vaan uudet tilat vanhalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti meneekin hyvin, Avakin tykkää toisista lapsista ja on rohkea niin eipä tuolla rämäpäällä varmastikkaan ole mitään hätää, äidillä vaan ;D On varmasti teillekkin hyvä ratkaisu, toivottavasti lähtee ongelmitta käyntiin päiväkoteilu! <3

   Mä en oo aivan varma että onko vain uudet tilat vanhojen tilalle, joku äiti siellä sanoi kun joku kysyi että missä pienten puoli on, että "ainakin ennen se oli tuolla", joten vissiin on vain täysremontti päällä. Se on kyllä kerrostalon alakerrassa ja ne talot näytti myös vasta rakenteilla olevilta niin en oikein osaa sanoa.. Pitääpi kysyä asiasta, mua alkoi nyt hirveästi kiinnostamaan :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...