torstai 17. heinäkuuta 2014

Apina-Ava

Avalle on kehittynyt matkimisvaihe. Nyt jos milloinkaan täytyy olla todella tarkkana mitä tehdä Avan edessä, sillä se oikeasti matkii kaiken! Pestiin yhtenä aamuna yhdessä hampaita, Avalla on vessassa koroke johon nousee pesemään kädet ja hampaat, sylkäisin vaahdot suusta ja Ava katsoi mua tarkasti, ja kurotteli lavuaarin ylle ja oli sylkäisevinään. Yhtenä päivänä syötiin ja Anni sylkäisi ruokaa (mistä motkotin sille jo ennenkuin Ava edes matki…) ja mitä tekee Ava? Suu täyteen ruokaa ja sylkee lattialle. Onneksi unohti sen kun ei kiinnitetty siihen enään mitään huomiota, eikä ole sen koommin sitä tehnyt.


Ava on muutaman kerran katsellut kun olen meikannut, ja tuntuu että sillä on heti jäänyt päähän mitä milläkin tehdään! Ripsientaivuttimet löytävät aina tiensä silmiin, samoin ripsari. Peilistä peilaillaan vähän väliä lopputulosta.
Kylvyssä Ava pesee itse vartalon kun antaa saippuaa käteen, ja hiuksiinkin osaa melko näppärästi laittaa shampoota. Tänään Ava nosti kätensä ylös ja vaati itselleen dödöä kun laitoin itselleni, korkki kiinni laitoin Avallekin ja neiti loisti kuin naantalin aurinko. 

Musta on niin ihana katsoa kun Ava tekee samoja juttuja kuin me, ja tarkkaan katselee kuinka me tehdään. Saippuakuplien puhaltelukin on jännää ja tarkkaa puuhaa, vielä Ava ei ole tajunnut puhaltaa kovempaa, työn alla. Pihalla tuuli ja nostin tuon saippuakupla..renkaan(?) ylös että kuplat tulisivat tuulen mukana ja Ava tietty kokeili heti perässä.
Ava on myös sujuvasti käyttänyt haarukkaa jo pidemmän aikaan, tänään se tajusi täydellisesti haarukoimisen idean, ketterästi keihästi ruuanpalaset haarukalla ja pisti suuhunsa! 

Vaikka mä kovin kaipaankin sitä vauva-aikaa, on mun rehellisesti myönnettävä että omatoimisempi taapero on myös todella kiva juttu! Ava keräsi tänään dublonsakin laatikkoon, enkä tehnyt muuta kuin huikkasin sohvalta pyynnön jonka ajattelin kuitenkin kaikuvan kuuroille korville. 

Tänään on myös opittu uusi sana, pöytä! Ava osaa hirveästi p:llä alkavia sanoja; potta, peitto, pöytä, pasta, pissa. Harjoitteleekohan tuo kirjain kerrallaan uusia sanoja? 
6 kommenttia:

 1. Ihana reipas Ava! :) se on niin haikeeta ja ihanaa ku vauvat kasvaa osaaviksi taaperoiksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on… <3 Just kateltiin Avan vauvavideoita missä se ryömi ensimmäisiä kertoja ja konttasi, itkuhan siinä tuli! Mutta on tää kävelevä mini-ihminen oikeesti ehkä kivempi ;D

   Poista
 2. Ihana Ava! Meillä saa myös katsoa, mitä tekee ja puhuu, koska lapset tuntuvat imevän kaiken itseensä. Maalistyttö etenkin kuuntelee todella tarkkaan kaiken, mitä ympärillä puhutaan, mikä tulikin minulle aluksi melkoisena yllätyksenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki olin ihan silmät pyöreenä ku Ava katsoi tarkkaan mitä teen ja teki perässä! :D hassuja lapsia, vaikka matkimallahan sitä oppii! :)

   Poista
 3. Ihana neiti! Tuo on kyllä niin kivaa kun alkaa matkimaan kaikkea, tai no tietty hyvässä ja pahassa. Mutta ihanaa kun voi opettaa kaikkia taitoja ja toinen niin helposti oppii :)
  Suloisia kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä kivaa! Välillä vaan ärsyttää ku matkii kaikkea mitä tekee, haha :D Pitää kyllä alkaa varoa sanojansa, ärräpäitä lentelee välillä ihan liikaa enkä todellakaan halua Avan hokevan mitään v-sanoja :s Kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...