lauantai 5. heinäkuuta 2014

Eläimiä, mansikoita ja merivettä

Aah, ihana kesä tuli vihdoin ja viimein takaisin! Olihan tuota aurinkoa ja lämpöä odoteltu ja sateesta saatu yliannostus. Ihanaa kun voi taas vain olla ulkona, pukea vain kevyesti päälle ja pinkaista pihalle. Avakin tykkää kun saa mennä ja remuta vähissä vaatteissa. 

Käytiin tänään mun ystävän ja kummitytön kanssa Fallkullan eläintilalla ja Angry birds-puistossa ja myöhemmin painuttiin oman poppoon kanssa rannalle. Sitä ennen käytiin ostamassa 5kg mansikoita! Eipähän lopu ihan heti kesken, yli puolet pistettiin jo pakkaseen.

Eläintilalla oli ihan kivasti elukoita, hevoset olivat kesälomalla jossain muualla mikä vähän harmitti, mutta riitti näissäkin pienille silmille katseltavaa! Ava matki possuja ja se kuulosti niin huvittavalta.
Tipuset olivat hirmusöpöjä, nukkuivat ensin kun löydettiin ne ja hetken päästä heräsivät syömään. Mun olisi tehnyt mieli käydä nappaamassa yksi.Kuuma päivä ja jäätelöä, Avan eskimo humpsahti äkkiä suuhun, ja kun muutkin olivat saaneet jäätelönsä loppuun jatkettiin matkaa. Törmättiin kanoihin, kukkoon, vuohiin ja lampaisiin. Mulla silmä vältti ja Ava oli jo paijailemassa vuohta, vähän aluksi säikähdin kun ei sitä tiedä jos se vaihtaakin suuntaa ja iskee hampaillaan kiinni! Näin ei onneksi käynyt ja pieni sarvipää näytti ihan tyytyväiseltä saamiinsa rapsutuksiin. 

Angry birds puistossa ollessa lapset kävivät pikaisesti uimassa, oli niin kuuma ja Avalla oli aivan liikaa päällä, mitä lie olin oikein ajatellut aamulla. Neiti oli niin innoissaan että kotiin tultaessa oli kaivettava uikkarit esiin, pakata eväät mukaan ja suunnata rannalle. Mä olin aivan varma että merivesi olisi ollut kylmempää kuin järvessä, mutta olinkin väärässä! Vesi oli huomattavasti lämpimämpää, eikä Avalle tullut niin nopeasti kylmä kuin yleensä.  Napattiin mukaan uimarengat mitä ei ollakaan vielä käytetty ikinä, mietin että pysyyköhän Ava edes kyydissä mutta neiti tajusi pitää hyvin kiinni ja jos jalat vielä yletti maahan niin pinkaista vauhtia sieltä, muutoin polskutella eteenpäin! Ja Avalla oli niin hauskaa, ei olisi malttanut edes tulla syömään ja jättikin leivät syömättä ja mutusti pari mansikkaa, jonka jälkeen nappasi uimarenkaan kainaloon ja viipotti jo kohti merta! 
Kuivatellessa näin leppäkertun ja näytin sitä Avalle ja laitoin sen neidin jalalle kävelemään. Ava sai aivan kauhean paniikin, ikinä ei ole mitään pelännyt noin paljoa kuin tuota leppäkerttua! Mä olin aivan silmät pyöreänä ja nappasin leppäkertun äkkiä omaan käteeni ennenkuin Ava olisi sen vahingossa liiskannut, ja sekös olikin hauskaa kun leppis kipitteli äidin sormella. Tuo oli erittäin outo kokemus sillä Ava ei ole oikeastaan pelännyt ikinä mitään eikä ahdistunut mistään, mutta kerttu sai tytöltä pasmat aivan sekaisin. 


Kotiin lähdettäessä käytiin vielä kaupan kautta hakemassa grillattavaa ja syötiin ulkona! Ava otti rennosti jalat pöydällä ja pisteli huonolla ruokahalulla ruokaa maahan ja taisi joka viides haarukallinen päätyä suuhun asti..  Nyt neiti nukkuu, käytiin yhdessä läpi päivän tapahtumat ja taisin luvata huomiseksikin rantareissun ellei säälupaukseen yllättävää muutosta tule! 


Toivottavasti muutkin ovat nauttineet kesäisestä säästä! <3

2 kommenttia:

 1. Liityin lukijaksi :)

  Ihanan kesäisiä kuvia! Täällä on ollut ihan mahtavan lämmin myöskin, toivottavasti sama vain jatkuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa! :)

   Kiitos, toivotaan todella! Ainakin iltalehden mukaan lämmintä olisi vielä kaksi viikkoa, pitää ottaa kaikki irti kunnes tulee taas syksy ja kylmä! :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...