maanantai 14. heinäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin..

… Voin ottaa iisimmin? 
No en.

Tajusin tossa muutama päivä sitten että mähän olen virallisesti kesälomalla. Karu totuus on taas askeleen lähempänä, enään kolme viikkoa ja mä painun töihin ja Ava päiväkotiin. Reilu 1,5 vuotta on kotiäiteilty ja aivan kohta se on ohi! Mä olin vielä hetki sitten ihan sujut asian kanssa, nyt mua ahdistaa oikeasti todella paljon, Avalle on tullut elämänsä ensimmäinen kunnon äitimania! Mitään ei halua tehdä kenenkään muun kanssa kuin mun, kukaan ei saa kieltää kuin minä (jos minäkään..) ja Ava kirjaimellisesti roikkuu mussa päivät pitkät. 

Musta tuntuu niin pahalta että kohta mä joudun kylmästi hylkäämään sen päiväkotiin, ilman minkäänlaista harjoittelua siellä. Onneksi mun äiti pääsee hakemaan Avan aikaisemmin päiväkodista ensimmäisen viikon, jottei tarvitse heti olla täyspitkiä päivä, sitten Anni on viikon lomalla ennen koulun alkua ja silloinkaan ei vielä tarvitse täysiä päivä olla, joka tuo itselleni pientä helpotusta. Viime viikko oltiin Lappeenrannassa, ilmat suosivat ja käytiinkin rannalla muutamaan otteeseen, sekä katsomassa hiekkalinnoja, kotieläinmetsässä ja vain oltiin. Hermot olivat kyllä aika koetuksella, Ava känkkäili joka ilta nukkumaanmenon kanssa ja uhmisteli muutenkin ja kummityttöni kanssa kiukuttelivat välillä kilpaa. Siitäkin huolimatta oli todella mukavaa, ja Ava oppi uuden sanan, pasta!
Kotieläinmetsä oli aivan mahtava paikka, vaikkakin siellä oli hulluja kanoja! Yksi niistä puraisi Annia sormesta, ja ne oli todella kuumottavia kun ne seuraili joka paikkaan pelottavasti lyllertäen. Ava tykkäsi hirmuisesti kun sai paijata vuohia, possuja ja lampaita, sekä antaa vähän herkkuja (joista osa kyllä pääty neidin omaan mahaan). Eläinten lisäksi sieltä löytyi pari trampoliinia, kiikkuja ja pöytiä tuoleineen. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!
4 kommenttia:

 1. Voi miten paljon tukkaa Avalla onkaan! Meidän tytöllä 1v 3kk on vain muutama hassu hius :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu! :D Voi ei, no mukavempi kesällä kun ei oo koko pää täynnä hikisiä hiuksia ;) Toivottavasti teidän tytölle kasvaa kauniit kutrit pian! :)

   Poista
 2. Meilläkin tytöt on olleet ihan haltioissaan, kun ollaan käyty kotiamme lähimmässä kotieläinpuistossa. Tuntuu nuo eläimet olevan aika hittijuttu monelle pikkuiselle :)

  Älä pode liikaa syyllisyyttä tuosta päiväkotiasiasta. Sanon siksi, että liikaa, koska tuskin kukaan vanhempi voi olla täysin cool lapsen päiväkotiin menemisen kanssa - se on iso askel, varmaan etenkin meille vanhemmille. Meillä ei päiväkotiaika vielä ole edessä, mutta senkin aika tulee... mahdollisesti Maalistyttö menee jo syksyllä sellaiseen "10 päivää kuussa" hoitoon, toisaalta ajatukseni senkin suhteen on hieman kaksipiippuiset... Ei ole helppoa ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet tuntuvat olevat se ihanin juttu maailmassa:)

   Mä yritän olla potematta hirveän huonoa omatuntoa ja yritän ajatella että joskushan tää olis edessä, ennemmin tai myöhemmin. Vaikea hyväksyä että se pieni käärö on jo iso tyttö, ja tiedän että se tekee meille kummallekin hyvää olla vähän erossa. Onneks mulla on vuorotyö ja arkivapaita:) Ei todellakaan ole helppoa, vanhemmuuden varjopuolia ;D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...