torstai 4. syyskuuta 2014

Vapaapäiviä, flunssaa, uusia asioita.

Niin se flunssa iski meillekin. Ensin Anni oli kuumeessa ja veto veks, maanantaina mulla oli iltavuoro joka kului yskien ja aivastellen. Tiistaina totesin että työt saa jäädä, olo oli niin kipeä vaikka kuumetta ei ollutkaan, maanantaina meinasi jo käydä muutama virhe joten parempi oli jäädä kotiin.

Käytiin Avan 1,5v neuvolassa, se siirtyi parilla viikolla alkuperäisestä ja mä olen sitä odotellut kuin kuuta nousevaa. Oli vain hieman huono aika, 10.30. Ava oli väsynyt ja nälkäinen, eikä mistään meinannut tulla mitään. Hienosti Ava näytti kyllä kirjasta kissan ja possun, haisteli kukkaa, mitä neuvolantäti mietti hetken että mitäköhän tuo matami mahtaa tehdä. Palikoistakin rakentui hieno kolmen palikan torni, vaikka olin melkein varma ettei Ava sitä tee. Mitoiksi saatiin 86cm ja vajaa 13kg! Ei siis mikään ihme että mulla on hetken ollut vaikeuksia Avan vaatteiden kanssa, 86cm on jo liian nafti kun taas 92 on hiukan suuri.

Viikonloppuna mulla on taas töitä, mutta huomenna ollaan kaikki yhdessä vapaapäivällä! Meidän vapaapäivät koostuu ihan löhöilystä ja perus arjesta, ja tietty jotain extrakivaa tullaan tekemään, onhan vapaapäivät nyt aivan eri merkityksellä kuin aikaisemmin!


Ava on alkanut nyt viihtyä dublojen parissa, ennen se on vain ollut heittelyä ja purkamista. Muutenkin leikkeihin on alkanut tulla enemmän "järkeä" päiväkodin aloituksen jälkeen, Ava tekee keittiössään ruokaa ja tuo sitä maisteltavaksi, maatilalla eläimet tanssivat musiikin tahtiin ja syövät heinää.. 


Myös uusia sanoja on alkanut tulemaan todella hurjaan tahtiin! Uusimpina on mennään, paita, paprika, traktori, minä, moi, moimoi, pupu. Ava on myös oppinut pään pudistamisen, joka on toisaalta ihan kiva. Ruokatilanteissa jos Ava rupeaa pelleilemään, kysyn häneltä syökö vielä, Ava pudistaa päätään ja sanoo kiitos. Toimii paljon paremmin kuin jatkuva taistelu sotkeeko, syökö vaiko eikö!


Kirjat ovat myös edelleen mielenkiintoisia, ja niitä tuleekin luettua useampi kappale päivässä. Ava ei vieläkään oikein välitä kuuntelemisesta, mutta hieman enemmän kuin aikaisemmin. Mielummin neiti tahtoisi katsoa kuvia, kysellä mitä eri asiat on ja toistella niitä perässä.

Avan hiukset ovat kasvaneet muuten aivan älytöntä tahtia! Kiharuus verottaa pituutta, mutta märkänä ja juuri harjattuna sen näkee. Avalle saa jo tehtyä ranskanletin ja muita kivoja kampauksia, ihanaa!
Mä olen vielä aivan tukossa ja pihalla, toivottavasti lauantaihin mennessä tervehdyn!
 Lähipäivinä on tulossa postausta Avan talvivaatteista, jotka hankin uskomattoman halvalla. 

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...