lauantai 25. lokakuuta 2014

Lapsi mukana kotitöissä

Mä olen alkanut viimeaikoina ottamaan Avaa mukaan ruuanlaittoon, ja enemmän siivoukseen. Ava on  ottanut todella paljon mallia miten teen hänen kanssa ruokaa, ja käyttää sitä sitten omissa kokkausleikeissään. Yleensä se on ihan perus sekoittelua tai yhdessä esim. pihvien kääntelyä pannulla. Viimeksi annoin Avan laittaa pilkotut makkarat pannulle ja lopuksi sekoiteltiin kastiketta yhdessä. Ava tykkää kun saa olla mukana tekemässä ja en malta odottaa että Ava vähän vielä kasvaa ja saa tehdä vielä enemmän keittiössä kanssani.


Pannu ei ole kuuma eikä tuo levy ollut päällä :)

Aikaisemmin Avan kanssa siivous on ollut sitä että mä käsken sataan kertaan Avaa siivoamaan lelut, ja Ava kerää ne noin 50 kertaa ja levittää uudestaan toiset 50 kertaa. Joten helpoiten siivoaminen on onnistunut silloin kun Ava nukkuu päikkäreitä, tai olen lähettänyt neitokaisen Annin kanssa ulos siksi aikaa että saan siivottua edes jotenkuten.

Nyt Ava on kuitenkin alkanut itsekin innostumaan, kerran imuroidessani Ava tuli siihen viereen ja nappasi varresta kiinni ja niin me imuroimme yhdessä, Ava suuttui mulle jos yritin yksin imuroida :D Meijän imuri vaan ei ole ihan kevyimmästä päästä joten silloin annoin Avalle rätin ja pyysin häntä pyyhkimään olohuoneen pöydän silläaikaa kun imuroin, ja Ava teki työtä käskettyä. Nyt me siivoammekin useimmiten yhdessä, Avalle pitäisi vaan ostaa oma moppi sillä tuo on vähän liian iso. Mä en pakota Avaa siivoamaan muuta kuin omat lelunsa, nekin yleensä siivotaan loppujen lopuksi yhdessä, muuhun siivoamiseen Ava osallistuu mielellään ja juokseekin rätti kädessä pyyhkimässä kaikkea mahdollista. Myös tiskikoneen täyttämisessä ja tyhjentämisessä Ava on välillä apuna.
Ava ei ansaitse mitään extraa kun siivoaa, vaan opetan sen kuuluvan normaaliin elämään. Kunhan neiti tuosta vielä kasvaa niin Ava siivoaa itse oman huoneensa ja osallistuu paremmin tiskirumbaan ja pyykkihuoltoon.


Johan heilahti :D

Kuinka muilla tän ikäiset siivoaa? :) 

Ps. Huomenna ultra, iik! 

2 kommenttia:

 1. Meidän nuorin katsoo aina innoissaan joko sylissäni tai vieressäni tuolilla seisten kun teen ruokaa. Jonkin verran on saanut myös siihen osallistua. :) Mutta imuroiminen on sitä ihan lemppari puuhaa. Ensin istuskelee imurin kyydissä kun minä imuroin ja lopuksi tyttö saa itsekkin hieman siivoilla. Samoin astianpasukoneen tyhjäys on ihan huippu hommaa. :)

  Tsemppiä ultraan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hauskalta! Meillä on niin hölmön mallinen imuri ettei sen pääle pääse istumaan :/ Tiskikoneen tyhjennys on Avankin mielestä tosi kivaa, mä en vaan uskalla ottaa sitä siihen vielä kunnolla mukaan :D jotain muovikippoja tosin on saanut viedä :)

   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...