perjantai 10. lokakuuta 2014

Neuvoloita

Mulla oli ensimmäinen neuvola maanantaina ja oli tosi outoa mennä sinne yksin, ilman Avaa! Koko se aika varattu vain mulle. Koko raskaus tuntuu vieläkin niin oudolta ajatukselta, asia varmasti muuttuu ultran jälkeen, tai jos tässä kuulisi niitä sydänääniä ennen sitä! 

Neuvolatäti oli todella mukava ja aikaa vierähti parisen tuntia! Juteltiin kaikkea Avan uhmasta ja mun jaksamisesta, Avan synnytyksestä ja sen jälkeisestä ajasta ja tämän tulevan vauvan tuomista tunteista ja ajatuksista. 
 Täti oli huolissaan kerkeänkö vielä nukkua ennen iltavuoroa päiväunia, ja oli kirjoittamassa mulle jo sairaslomaa. Näytin kuulemma niin huonovointiselta ja väsyneeltä. Väsymys alkaa jo hellittää, samoin pahoinvointi. Oksentelukin loppui kuin seinään, josta hieman huolestuin. 

Olin myös todella postiviisesti yllättynyt neukkutädin reaktiosta meidän perhemuotoon, täti nimittäin luki esitietokaavaketta ja kysyi vain kuinka kauan ollaan seurusteltu, kuinka ollaan saatu lapset aluille ja onko Anni ollut Avasta asti mukana kuvioissa. Vaikutti kuin ei oltaisi ensimmäinen sateenkaariperhe hänellä, ja mua rupesi ihan itkettämään kuinka ihanasti hän suhtautui asiaan! Vaikka eihän kukaan toki ole koskaan mitään negatiivistä sanonutkaan, mutta tuo oli jotenkin ihan erilainen kokemus.


Painoa mulle oli tullut kilo, tosin ei mikään ihme näillä turvotuksilla ja syömisillä, mulla on nimittäin koko ajan nälkä! Ja jano! Voisin elää ananas-mandariinimehulla, sitä menee vähintään purkki päivässä. Vesi on alkanut maistua todella pahalle, enkä sitä voi kyllä juoda yhtään, ellen ole laittanut sitä pulloon ja pitänyt hetkeä jääkaapissa. 
Verenpaine ja hemoglobiini oli hyvät ja toivottavasti pysyykin hyvänä koko raskauden. Kysyin tädiltä voitaisiinko kokeilla kuunnella sydänääniä, lupasin että en huolestu vaikka ei kuuluisikaan, kyllä nämä olot jo sen kertovat että raskaana ollaan. Täti naureskellen totesi että jos lupaan etten huolestu niin voidaan kuunnella. No ei niitä ääniä saatu kuuluviin mutta näytöllä vilkahti välillä lukemia 170-176, enkä usko että ne omat sykkeet oli ;) Joten eiköhän siellä masussa kaikki ole hyvin. Avasta mulla ei ollut kotidoppleria, mutta nyt ostin sellaisen käytettynä jo jonkun aikaa sitten jolla olen koittanut itse löytää niitä mutta tuloksetta. Mun vatsa pitää niin hirveetä meteliä ettei sieltä kyllä saakaan mitään kuuluviin.


Keskiviikkona taas oli Avan neuvolalääkäri. Kaikki oli niinkuin pitääkin ja Ava käyttäytyi todella nätisti, kerran levitti kirjat lattialle mutta siivosi ne kuitenkin kiltisti kun pyysin (sata kertaa). Lääkäri kehui kovasti kuinka Ava on todella yhteistyökykyinen ja ymmärtää paljon mitä hänelle puhutaan. Käynti oli tosi pikainen, oltiin jo kymmenen minuutin päästä ulkona huoneesta. Odotin jotenkin pidempää käyntiä, vaikka en edes tiennyt mitä tuolla tehdään. Tuntui vähän turhalta, mutta saipa Avan neuvolakortti taas vähän lisää täytettä sivuihin. 

Avasta on tullut taitava torninrakentaja! Kesällä yritin saada neitiä innostumaan palikoiden pinoamisesta  mutta eihän tuolla hermo kestänyt joten annoin asian olla. 1,5v neuvolassahan Ava yllätti ja pinosi tädin antamat palikat noinvain torniksi, ihan kuin olisi niin tehnyt aina! Keskiviikkona Ava löysi lelulaatikon jonka pohjalla oli muutamia palikoita ja rupesi niitä pinoamaan laatikon sisällä. 
Avan ennätys oli aikaisemmin kahdeksan palikan torni, mutta tänään neiti veti ennätyksensä uusiksi, 11 palikkaa! Ja minä meinasin taas ruveta itkemään, niin ylpeä olin! 


Varasin maanantaina nt-ultrankin ja ajan sain 31.10, siihen on vielä kolme ikuisuudelta kestävää viikkoa! Poksuu taas viikot, 9+0! Nämä viikot ovat kyllä menneet hurjan nopeasti, äskenhän olin vasta silmät sykkyrällä tarkistelemassa onko testissä tosiaan viiva ja kohta jo ensimmäinen kolmannes on ohi. 

Muoks: Pitkän etsinnän tuloksena löysin äsken vauvan sydänäänet, voi mahdoton miten nopea jumpsutus kuuluikaan, nyt on viimeisetkin huolenaiheet tipotiessään! <3

6 kommenttia:

 1. <3 mun piti ostas tähän raskauteen doppleri mutta se sit vaan jäi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan kiva laite, ilmankin kyllä pärjää! :) Nyt vaan ku se on tossa niin koko aika tekisi mieli kuunnella :D tänään pariin kertaan löytynyt pikkuinen piileskelijä <3

   Poista
 2. Mä ostin toiseen raskauteen dopplerin, ihan oman mielenrauhani vuoksi, enkä kyllä hetkeäkään katunut sen ostamista :) Toi muumi jumsuit on mahtava, meiltäkin löytyi se!

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kyllä kätevä! :) Se on ihana, harmittaa kun se jää kohta jo pieneksi eikä isompia ole :/

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...