sunnuntai 16. marraskuuta 2014

diy valopallot

Mä oon jo pitkään haaveillut valopalloista, mutten ikinä ole saanut aikaiseksi ostaa niitä meille, enkä niihin ole missään törmännytkään. Kaverini sitten laittoi kuvan facebookkiin itsetekemistään valopalloista ja googlen ihmeellisestä maailmasta löysinkin ohjeet kuinka tehdä itse, eikä se vaikuttanut ollenkaan hankalalta, mä kun en oikeastaan osaa askarrella ja puuhastella yhtään niin uskalsin kuitenkin tarttua tähän, kauniit valopallot silmissä kiiluen!

Tarvitset:

Paperinarua
Liimaa (esim erikeeper)
Vesi-ilmapalloja
Valosarjan

Mä pistin Annin puhaltamaan noi pallot valmiiksi, niistä ei ihan tullut kyllä samankokoisia mutta ei ainakaan itseäni häiritse. Tämän jälkeen otin kippoon pari-kolme desiä vettä, ja tyhjensin yhden liimatötsän veteen, sekoittaen hyvin.
Kun liima-vesiseos oli valmis, upotin koko narun liimaseokseen, pyöräytin pallon siellä myös ja aloitin nyörittämään pallot narulla ja kun alkoi näyttämään sopivalta katkaisin narun ja asetin pallon kelmutetulle leikkuualustalle kuivumaan. Ensimmäisen pallon jälkeen huomasin että narua on aivan liian vähän palloihin nähden, enkä halunnut sekoitella värejä keskenään joten osa palloista jäi vajaiksi, narua kannattaa siis varata runsaasti. Annoin pallojen kuivua seuraavaan päivään ja puhkaisin ilmapallot, noukin pallonraadot sisältä ja asensin valosarjan, tässä kannattaa olla varovainen ettei pallot mene rikki. Koska palloja tuli niin vähän valoihin nähden, jäi muutamat valot yli eikä pallosarja soveltunutkaan siihen käyttöön kun sitä ajattelin.Aijon tehdä kyllä uudet pallot ja tälläkertaa joko yksiväriset ja varaan narua huomattavasti enemmän jotta saan palloja monta. Noin kaksi valoa per lamppu olisi ihanteellinen, silloin pallosarjasta tulisi pidempi. Mutta näistä tuli ihan kivat tuonne lasimaljaan, harjoittelu tekee mestarin! 


4 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Pitää laittaa kokeiluun! :) Minulla onkin valkoista paperinarua askartelulaatikossa, joten enää puuttuu ilmapallot ja aika! :D

  http://kunaitikelaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen ehdottomasti, mun pitäisi käydä hakemassa lisää narua niin saisin tehtyä lisää. Aika nopeesti ne tulee kun iltasella laittaa valmiiksi ja seuraavana päivänä jo puhkoo. Mulla meni ehkä 10-15min kun kieputin narut pallojen ympärille :)

   Poista
 2. Huiput!! Tuli heti mieleen että näin voisi tehdä hienoja kuusenkotiste-palloja myös. Punaisia,vihreitä tai valkosia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Täytyykin etsiä jostain jouluisen värisiä naruja! :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...