torstai 11. joulukuuta 2014

18+0!

"Tämän viikon alussa sikiö on 15 viikkoa vanha. Uskomaton kasvu ja ruston kehittyminen luiksi jatkuu. Vastasyntyneellä on 300 luuta, mutta osa niistä kasvaa yhteen, joten aikuisilla luita on 206.
Korvat ovat paikoillaan ja untuvakarva peittää osan ihoa. Näissä karvoissa ei ole pigmenttiä, joten ne ovat aivan vaaleita. Joillain lapsilla on siitä jäänteitä syntymän jälkeen, erityisesti ihopoimuissa. Karvojen tehtävästä ei olla varmoja, mutta arvellaan, että ne auttavat pitämään paikoillaan voidemaista vahakerrosta, joka muodostuu lapsen iholle."


Viikossa onkin kerennyt tapahtua jo paljonkin! Kohtu on selvästi noussut ylemmäs, ja viime viikolla arvelemani liikkeet ovat osoittautuneet varmasti vauvan potkuiksi. Nyt ne tuntuvat jo vahvoina pitkin päivää, ja iltaisin on niin kovat pippalot menossa pienellä että näkyvät jo ulospäinkin jos makaan. Annikin on liikkeitä tuntenut kädellään jo muutaman päivän ajan. 
Doppleria ei olekaan ultran jälkeen tullut käyttettyä kuin kaksi kertaa, eikä sille ole enään tarvetta kun pieni liikkuu niin ahkerasti päivittäin. 

Ruokahalu on hilliintynyt, eikä rasvaiset pikaruuat ole enään kovinkaan mieleen, vaan himoiksi on tullut lähinnä maitotuotteet sekä hedelmät. Suolakurkut tosin ovat listan kärjessä edelleen. Olen alkanut miettimään josko tulokas olisikin tyttö kun ruokahimot ovat vaihtuneet ja muistuttavat Avan aikaisia himoja. 

Tulin eilen töissä "masukaapista" ulos ja vetäsin iltavuoron omalla paidalla. Pari asukasta olikin jo arvelleet että olen pieniin päin, loput eivät sanoneet mitään. Iltavuoro oli aika rankka, ja manasinkin moneen otteeseen sitä kun joutuu yksin tekemään, vatsaa alkoi kiristämään ja mietin olikohan ne harkkasupistuksia. Selkäkin kipuili puolet illasta ja nivuset tuntuivat räjähtävän. 
Tässä raskaudessa ei kyllä niin paljoa enään katsele viikkojen ja päivien perään, kuten Avaa odottaessa.  Sitä vain havahtuu raskausviikon vaihtumiseen ja vatsan kasvamiseen aina silloin tällöin. Mikä on ihan kiva, aika menee yllättävän nopeasti kun ei koko ajan kyttää kroppaa ja kelloa. Toisaalta taas aika menee turhankin nopeasti ja mulle alkaa iskeä kohta vauvastressi! 


7 kommenttia:

 1. Ihana masu! <3 Vitsi aika menee nopeasti! Vastahan kerroit täällä että olet raskaana! Koska sulla on rakenneultra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin menee! Silloin oli viikkoja 8 kun täällä paljastin ja siitä on hujahtanut jo 10viikkoa! 31.12 on rakenneultra :)

   Poista
 2. Ihana masu <3 Voi että miten nopeasti aika menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 no niinpä! Ihan hirmuista vauhtia taas mennyt:)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...