perjantai 12. joulukuuta 2014

Voi korvat.

Mainitsinkin jo infektioastma-postauksess a Avan korvista, jotka olivat edelleen tulehtuneet ja märkivät. Viikko sitten käytiin Jorvin päivystyksessä kun neiti oli koko viikon ollut vaihtelevasti itkuinen ja soittivat päiväkodilta töihin että yskii ja on tosi limainen ja Ventolinea oli annettu. Ei keretty enään terveysasemalle päivystykseen joten jonoteltiin parisen tuntia Jorvissa kunnes päästiin lääkärille. 

Ja tadaa, korvat punoittaa ja märkii. Liimakorva.Multa meinasi oikeasti päästä itku! Kerroin lääkärille tulehduksen jyllänneen jo lokakuulta saakka, ja Avan syöneen kaksi antibiottikuuriakin. Kerroin myös kesäisestä tulehduksesta joka jatkui vielä antibiottikuurin jälkeen, mutta katosi ja korvat oli terveinä vajaa kaksi kuukautta. Sen enempiä miettimättä lääkäri itse ehdotti lähetettä korvaklinikalle, josta olin hieman ihmeissäni. Olin aivan varma että olisi nakittanut sen terveysaseman hoidettavaksi. Saatiin taas antibiottikuuri ja eikun apteekin kautta kotiin. 

Avasta kyllä huomasi jo viikonlopun jälkeen että antibiotti on taas helpottanut oloa hetkeksi, ja saatiin meidän pirtsakka meneväinen tyttö takaisin. Päiväkodissakin huomasivat että nyt on taas lääkitys kohillaan. Ikävää syöttää koko ajan antibiottia, onneksi tuo kuuri loppui tänään.


Eilen tulikin korvaklinikalta kirje että ovat vastaanottaneet lähetteen, ja laittavat ajan postitse. Tänään sieltä jo soitettiin, oli maanantaille tullut peruutusaika jota tarjosivat meille, muutoin aika olisi mennyt helmikuulle. Onneksi sain töissäkin asiat järkättyä niin että päästään menemään maanantaina. Nyt sitten jännäillään saako neiti putket korviinsa vai ei.. Mua ahdistaa koko ajatus putkituksesta, mutta parempihan se olisi niin päästään tästä kierteestä toivon mukaan ulos. Mitä jos ne eivät olekaan putkituksen kannalla ja mähmäkorvailu jatkuu? Miten mä kestän kun mun pieni vauvani nukutetaan, muutenkin itkuherkkä niin vielä lisäksi nämä raskausherkkyydet, mähän vollotan koko sen ajan siellä! Vaikka olenkin kuullut että operaatio on nopea ja helppo, en pidä ajatuksesta yhtään. 

Turhahan tässä on jossitella. Maanantaina ollaan taas astetta fiksumpia! Kiva että saatiin tuo aikakin nyt näin aikaisin, kamalaa sanoa mutta toivottavasti korvissa olisi vielä jotain möhmää vielä niin näkisivät miltä ne korvat näyttää ei-terveinä. Mulla ei ole edes mitään hajua mitä ne siellä tutkivat ja katsovat, ottavatkohan jotain kokeita? 

Nyt haluaisinkin kuulla kokemuksia korvapolilla käynnistä, putkista, putkituksesta ja fiiliksistä sen jälkeen.


9 kommenttia:

 1. Hyvä että pääsette maanantaina. Ja se nukutus. Kyllä siinä itku pääsee. Se on varmaa. Yritä järjestää niin että pääset saliin niin kauaksi aikaa että Ava nukutetaan. Kyllä sinä pärjäät! <3 Ja Ava myös! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pääsee! Mua pelottaa niin paljon miten pystyn pitämään itteni rauhallisena sitten jos sinne putkitukseen päästään. Eiköhän me pärjätä, kiitos<3

   Poista
 2. Putket on oikeesti tosi hyvät!
  Meidän tytöllä oli päiväkodin aloittamisen jälkeen 2kk jatkuva korvatulehdus jonka jälkeen laitettiin putket. Toimenpide oli tosi nopea eikä jälkikäteen tytöstä huomannut ollenkaan, että jotain on tehty.
  Pari pientä flunssaa oli heti sen jälkeen vielä mutta nyt neiti on ollut useamman viikon terve. Putkien ansiota? Ehkä, mutta olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Toivottavasti pysyvät korvissa pitkään.

  Toivotaan, että saatte putket maanantaina. Ne helpottaa useimmissa tapauksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että lapsi on sen jälkeen ihan normaali! :)
   Tuskin saadaan niitä vielä maanantaina, ne vasta arvioi siellä tilanteen mutta toivottavasti saadaan ne pian!

   Poista
 3. Itselläni on ollut putket korvissa 11 kertaa.. Ennen 2 ikävuotta olin syönyt jo lähemmäs 20 ab-kuuria... Monista putkituksista seurasi kuulon alentuma... Oma äitini sanoi että siihen tottui ja leikkaukset olivat nopeasti ohi! Toivon todella ettei omalle tyttärelleni tulisi samaa kierrettä... Tsemppiä teille, toivottavasti korvat saataisiin kuriin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten monta kertaa laitettu! :/ Toivotaan ettei tytöllesi iske kierrettä! Kuulostaa todella kurjalta! :(
   Kiitos <3

   Poista
 4. Voi Ava! :( Mulla 3.6v poika, sille laitettiin putket viime vuoden toukokuussa, mä panikoin, mä itkin ihan hulluna siel ku odotin että pääsen poikani luokse heräämöön. Kaikki oli kunnossa! Mutteivät auttaneet, tulehduksia tuli, ja tuli... tänä vuonna laitettiin toiset putket ja sitten myös kitarisat poistettiin, niin tulehduksia ei ole tullut. vielä. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...