torstai 15. tammikuuta 2015

Tervetuloa liitoskivut ja supistukset!

Tänään poksahti 23+0, eli 24 raskausviikko on pyrähtänyt käyntiin! Sen kunniaksi liitoskivut ja epämiellyttävän tuntuiset supistukset ovat saapuneet kai jäädäkseen. Supistuksia on tosin tullut jo hetken aikaa, mutta nyt ne ovat alkaneet olla kivuliaita, ja mun täytyy hengittää samalla tavalla kuin synnyttäessä. Ei ne onneksi ole mitään synnytyssuppareiden rinnalla, mutta tuntuvat kuitenkin ilkeiltä. Seuraava neuvola mulla on 2.2, siellä täytyy kyllä ottaa asia puheeksi, ellei meno mene nyt niin mahdottomaksi että täytyy käydä lääkärissä sitä aikaisemmin. Ei mua oikeastaan edes huolettaisi, mutta noita supistuksia tulee vaikka en ole tehnyt mitään ja makaan vaan sängyllä. 

Univaikeudetkin on löytäneet tiensä mun luokse, ei meinaa illalla tulla uni, ja yötkin menee katkonaisissa unenpätkissä. Aamulla herään kyllä todella pirteänä vaikka viideltä, mutta sitten se väsymys iskee puolenpäivän aikaan, ja illalla olen jo yliväsynyt. Työt on alkanut tuntumaan pakkopullalta, tekisi vain mieli olla kotona ja käpertyä peiton alle Ava kainalossa. 

Vauva myllertää ja potkut ovat jo alkaneet tuntua kyljissä. Mulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa mitenpäin hän siellä mahtaa majaille, taitaa vaihdella asentoa minkä kerkiää. Yhtenä päivänä en liikkeitä tuntenut juurikaan, eikä illalla vauva alkanut vetämään iltavillejänsä, niinkuin jokainen ilta. Pieni huoli hiipi pintaan ja kuuntelin sydänääniä jotka sain hetkeksi kuuluviin. Seuraavana päivänä meno oli kuitenkin jo entisellään, säikäytti vaan meidät perinpohjin. 
Vauva tykkää hirmuisesti Avan äänestä, aina kun Ava on lähellä ja höpöttää niin vauva alkaa kovasti riekkumaan. En millään malttaisi odottaa että nämä kaksi tapaavat toisensa! 
 Mulla alkaisi äitiysloma kelan laskurin mukaan 8.4. Olen jo pitkään miettinyt mitä teen kesälomieni kanssa, mutta nyt päätin kysäistä meidän pomolta jos voin pitää ne ennen äitiyslomaa. Mulla luultavasti selkä sanoo itsensä irti, ja oma jaksaminen on aika heikolla, joten mielummin jään jo aikaisemmin pois hyvillä mielin, enkä sairaslomalle. Tämä järjestely onneksi suurella todennäköisyydellä onnistuu, ja pääsen lomailemaan jo maaliskuussa, eli aivan pian! Ihan kiva niin on aikaa järjestellä asioita ja kotia ilman stressiä töistä, ja kun on vielä suhkoht pienikokoinen (hah hah, tällä kasvutahdilla). 

Kelaneuvola mulla oli jo vuodenvaihteessa, ja neuvolantäti oli laskenut hieman väärin viikot, joten en saanut raskaustodistusta. Hänen piti lähettää se viikko sitten, mutta ei ole vieläkään näkynyt. Toivottavasti se pian tulisi niin saisin haettua äippärahaa, sekä vietyä sen töihin niin kerkeävät palkanlaskennasta lähettää lippuset ja lappuset kelaan.. Täytyy varmaan soitella perään jossei ala kuulua. Äitiyspakkausta en tiedä haenko vielä, vai vasta viime metreillä. Tämän(kin) vuoden pakkaus on melko poikapainoitteinen, vaikkakin siellä on todella paljon ihania vaatteita, mutta olisi kiva nähdä millainen uusi pakkaus on, ja kokeilla onnea jos sen kerkeäisi saamaan, toivoen tietenkin että se on kivempi. Voisinkin tästä tehdä oman postauksen, lempparit ja inhokit pakkauksesta?  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...