torstai 12. helmikuuta 2015

27+0

Aivan uskomatonta miten tämä aika meneekin näin nopeasti! About 12 viikkoa jäljellä, ja sitten saadaan meidän pienokainen maailmaan, uskomatonta. Mieli alkaa olemaan jo malttamaton, vauvojen näkeminenkin saa sylin huutamaan omaa vauvaa. Nyt myös pelot ovat alkaneet tulemaan kuvioihin, mitä jos vauva päättääkin syntyä etuajassa? Selviäisiköhän hän? 

Vauva majailee edelleen poikittain, ja liikkeet alkavat tekemään kipeää. Pikkuinen tunkee pyllyään välillä todella ikävästi ja tuntuu kuin koko vatsa repeäisi. Välillä vauvan liikkuessa tulee myös tajuton paineen tunne, ja tekisi mieli ponnistaa. Täytyykin kysyä tästä seuraavalla neuvolakäynnillä, sillä en ainakaan muista Avasta tämmöistä. Avahan oli jo tosin pää alaspäin ainakin viikolta 26 lähtien jolloin oli ensimmäinen neuvolalääkäri, luultavasti oli ollut niin jo pidempään. 

Tavaroiden poiminen lattialta on täyttä tuskaa, ja Avalle kenkien pukeminen alkaa käydä työstä. Vatsalteen ei voi enään ollenkaan olla, ja selälleen makoileminenkin tuntuu pienen ajan päästä ikävältä, tuntuu että ei saa happea enään. Joten ainoat hyvät makuuasennot on kyljeltään. Närästys on vaivannut nyt muutaman viikon ja se on aivan kamalaa! Mua ei ole ennen närästänyt ja nyt närästää useasti päivässä. Viime viikon yövuoroissa närästys oli kaikista pahinta, ja yöt oli aivan kamalia kun ei pystynyt oikeastaan syömään mitään joten nälkä oli aivan tajuton. Väsymys alkaa tehdä tuloaan takaisin, muutamana iltana olen mennyt jo kahdeksalta nukkumaan. Mutta saatan herätä yöllä ja valvoa muutamankin tunnin, joka kyllä verottaa päivällä. Onneksi mulla loppuu työt 5.3 niin saan vähän levätä ennen vauvan tuloa.


Viime viikolla kävin neuvolassa, hempparit olivat taas laskeneet mutta ei onneksi mitenkään hälyttävästi. 


RV 25+4 (20+5)

Painonmuutos/viikko: 800g (330)
RR: 117/72 (105/64)
Hemoglobiini: 127 (136)
SF mitta: 23cm (20cm)
Liikkeet ja syke: + & ++ (+ & ++)

Mua ärsyttää kun ei merkata enään sykkeitä, enkä niitä ikinä tajua kysyä. Olisi ihan mielenkiintoista tietää missä luvuissa ne huitelevat. Painoa olikin kertynyt näiden muutaman viikon ajan taas ihan kiitettävästi. Nyt raskauskiloja on tullut 10kg, enään 4kg mun "rajaan". No saa nähdä kuinka paljon niitä kertyy loppujen lopuksi, saahan ne sitten kulutettua pois. 

Tänään tuntui vauvan ensimmäinen hikka! Se taisikin olla vauvan mielestä ärsyttävää, ainakin monotusta tuli siihen tahtiin. Avasta tajusin hikan vasta todella myöhään, olisikohan ollut rv34 jälkeen. Oli niitä tuntunut aikaisemminkin mutta en tajunnut sen olevan hikkaa. Tuntuu kyllä todella jännältä tuo vauvan hikka, ja hassua miten sen voi itse tuntea! 

Ava on ottanut tulevan siskon roolinsa todella hyvin, päiväkodistakin sanoivat Avan hoivavietin heränneen ja nuket ovat ahkerassa hoivauksessa, oltiin sitten missä tahansa missä on nukke. Myös toiset vauvat saavat Avassa jännän reaktion, tänään kun oltiin neuvolassa ja siellä oli aivan pieni vauva joka itki, Ava lopetti samantien pukemisen ja katsoi vauvaa ja hoki "vauva itkee, pieni vauva itkee". Sitten kun vauva oli saanut tutin suuhunsa ja tuhisi taas tyytyväisenä Ava pystyi jatkamaan pukemistaan, ja sen jälkeen neiti hokikin vain "vauva sai tutin". 

Reipas pieni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...