tiistai 21. huhtikuuta 2015

36+4 neuvola ja Jorvireissu.

Eilen käytiinkin jännän äärellä! Menin aamulla ihan normaalisti neuvolaan, nyt oli vihdoin aika omalle kun viimeksi kävin jollain toisella terkalla. Oma terkkani kyseli miksi olin ollut jorvissa ja kuinka nyt voin. Kerroin päänsäryn ja näköhäiriöiden jatkuneen päivittäisinä, sekä turvotuksen lisääntyneen. No, olihan tässä viimeisestä neuvolasta tullut pari kiloa lisää painoa mikä selittää hemmetin kipeät polvet kun yritän kyykistellä ja jatkuvan sormien puutumisen ja voimattomuuden puristaessa kättä nyrkkiin. 

Juteltiin niitä näitä ja mitattiin paineet jotka olivat hyvät, samoiten pissa oli proteiinin puolesta ok, sokerit oli kahdella plussalla. Vauva liikkui normaalisti ja sykkeet oli ok. Sf mitta ei ollut kasvanut edellisestä käynnistä. 

Terkka kehoitti mua kotona ottamaan panadolia ja menemään lepäämään ja ehdottomasti soittavan Jorviin jos särky ei lähde. Olin jo lähdössä kun kysyi että mites ylävatsakivut, joihin hieman vaivaantuneena sanoin että sillointällöin sattuu. Ja kas niin sain lähetteen Jorviin jonne piti mennä kuulemma heti. Ja minähän sitten menin, ja noloissani siellä olin kun ei mua mun mielestä mikään silleen vaivaa, varsinkin kun paineet on ok ja pissa puhdas. 

Jorvissa olin käyrillä kunnes pääsin lääkärille, lääkäri teki sisätutkimuksen, kaulaa jäljellä 1.5cm ja sormelle auki. Ultrasi ja kaikki oli ok. Sitten se lähti kysymään erikoislääkäriltä ruvetaanko käynnistämään!! 
No, ei onneksi ruvettu. Käskivät soittamaan jos olo vielä huononee tai vauvan liikkeet vähenevät tai verenpaine nousee, muutoin 2 kertaa viikossa neuvolaan. 

Illalla huomasin ettei vauva juurikaan ole liikkunut, liikelaskentaa tein ja tunnissa tuli 7 liikettä. Kerkesin kuitenkin nukahtamaan ennenkuin olin soittanut. Aamulla sama homma, ei paljoa neiti itsestään ilmoittanut. Mittasin paineet sillä olo oli jo aivan tajuttoman huono, päätä särkee ja oksettaa, pyörryttää ja tärisyttää. 134/90, ja soittoa Jorviin. 

Nyt oon hetken täällä ollut, käyrät oli ok ja nyt odotellaan lääkäriä. Jännittää ja pelottaa! 


Vasemmalla tästä raskaudesta ja oikealla Avan :)

10 kommenttia:

 1. OI kun mua alkoi jännittämään! Pidän peukkuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tässä nyt ainakaan vielä mitään jännää oo.. :) Lääkäri oli sitä mieltä että migreeni mutta laitto silti neurologille lähetteen. Nyt odotellaan täällä Meilahden päivystyksessä..

   Poista
  2. Tänään on edelleen särkeny, ei tosin koko päivää.. :)

   Poista
 2. Tsemppiä! :) Aattele nyytti voi olla jo pian sylissäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä tätä menoa :D Laitto Jorvista meilahteen neurologille..

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No jooo, on ollu vähän hetkiset päivät mut täällä viellä rullaillaan pallona :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...