lauantai 9. toukokuuta 2015

Seurasaaren dinosaurukset

Muistan hyvin kun pienenä oltiin seurasaaressa ja siellä oli paljon oravia, jotka tulivat ihan kädestä hakemaan pähkinöitä. Avasta on tullut viimeaikoina aikamoinen oravafani, ja olenkin pitkin viikkoa miettinyt josko sitä käytäisiin katsomassa oravia seurasaaressa, mutta säät ovat olleet viimeaikoina vähän tylsiä. Tänään kuitenkin oli ihana ilma, joten pakattiin aamulla eväitä mukaan ja käytiin hakemassa paketti makkaraa kaupasta ja suunnattiin kohti Helsinkiä, Robinin pauhatessa radiosta. Ava pälpätti koko automatkan oravista ja pähkinöistä, ja halusi kuunnella pelkästään Sua varten- biisiä. 

Perille päästäessä nähtiin paljon lintuja. Oli lokkia, sorsaa, hanhea... Ava katsoi hanhia ja tokaisi kovaan ääneen "DINOSAURUS!".  Saaressa oli myös muutama sorsa, ja Ava hienosti sanoi toista sorsaa sorsaksi, mutta toiselle vilkutteli "heihei dinosaurus". Meillä on hieman opettelemista vielä näissä lintuasioissa. 


Ilma oli alkuun todella tuulinen, ja aurinko piilotteli vähän väliä jolloin oli aika viileä. Pääosin oli kuitenkin sopivan lämmin ja oli mukava kävellä! Ava käveli todella nätisti ja kävi Annin kanssa katselemassa museopuolella erilaisia rakennuksia joita on tuotu ympäri suomea, ja jotka ovat hyvin vanhoja. Jokaisesta rakennuksesta oli kerrottu mitä ne olivat ja mistä ne olivat tuotu. Olivat kyllä ihan mielenkiintoisia!

Nälkä alkoi iskemään, ja jouduttiin etsimään grillipaikkaa jonkun aikaan kun saaressa oli jonkunlainen remontti käynnissä, ja osa teistä oli suljettu. Löydettiin onneksi hieman kiertäen perille. Tähän mennessä emme olleet nähneet yhtään oravaa, mikä kyllä harmitti, Ava kun oli niin innoissaan lähtenyt ruokkimaan oravia. 

Mukana meillä oli mehua, viinirypäleitä ja hunajamelonia kaupasta ostettujen makkaroiden lisäksi. Ava söi rypäleet ennenkuin makkarat oli paistunut, mutta upposi neidille puolikas makkarakin! Ruuan jälkeen ruvettiin pikkuhiljaa valumaan autolle päin. Nähtiin myös vihdoin orava, jolle Anni ja Ava heitteli pähkinöitä, ja söpö nököhammas niitä söi. Ava oli niin onnellinen! Varsinkin kun nähtiin vielä toinenkin orava, jolle annettiin myös pähkinöitä. 

Ava jaksoi todella reippaasti kävellä, mutta tässä vaiheessa alkoi jo neidiltä voimat hiipua, mutta kova luonne ei meinannut antaa periksi, sillä kun kysyin haluaako Ava rattaisiin istumaan, oli vastaus topakka "ei", ja pari ripeää askelta. Väsymys antoi kuitenkin voiton ja neiti istahti kyytiin, ja suunnattiin vielä jäätelökojun kautta autolle ja kotiin!

Nyt jalat huutaa hoosiannaa mutta olihan kyllä kiva päivä! Kotona tehtiin vielä äitienpäivä kortteja ja Anni kävi Avan kanssa Hong Kongissa istuttamassa äitienpäivä kukan. Huomenna pääsen vihdoin avaamaan paketin jonka Ava on tehnyt päiväkodissa!2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihan huippu tuo dinosaurus kommentti. :D
  Mukavaa huomista äitienpäivää sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä naurettua dinosauruksille :D
   Samoin sinne <3

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...