tiistai 28. heinäkuuta 2015

Ollaan vaan, hetki ihan kahdestaan.

Alman synnyttyä on Ava luonnollisesti jäänyt vähemmälle huomiolle, mikä on harmittanut meitä kaikkia. Anni on kyllä tehnyt asioita Avan kanssa kaksin, mutta sellaista spesiaalia aikaa meillä ei ole ollut. Kotona ei oikein voi ottaa sellaista kahdenkeskistä, ja säät ovat olleet mitä on. Onneksi aurinkokin on alkanut pilkottaa, joten päätin lähteä Avan kanssa tuohon lähimetsään keräämään mustikoita.  


Saatiin hetki olla vain kaksin, ja sen kyllä huomasi miten Ava nautti siitä. Tuli yhtäkkiä halaamaan, halusi kävellä käsikädessä ja moiskautteli suukkoja. Siihen vielä metsän oma rauha ja hiljaisuus, oli vain me kaksi. Ava keskittyi enemmän mustikoiden syömiseen kuin niiden keräämiseen. Katseltiin saniaisia, ihmeteltiin puolukoiden raakileita, naureskeltiin perhoselle ja huidottiin hyttysiä pois. Näitä hetkiä on kyllä pakko napata useammin, se teki meille kummallekin hyvää. 

Siinä tuli itsekin pohdittua miten iso tyttö Avasta on jo kasvanut, ihan huomaamatta. Niin paljon tuo neiti puhua pälpättää, on hyvin omatoiminen sekä täysin vaipaton. Leikit ovat saaneet uusia tuulia, Ava leikkii ääneen itsekseen todella fiksujakin leikkejä, syöttää nukkeaan ja työntää rattaissa ympäriinsä, lohduttaa Almaa niin suloisesti, usein menee paijaamaan päätä ja sanoo "ei mitään hätää, kohta saat maitoa". Minäitse on myös nykyisin kova sana, kaikki pitäisi saada tehdä itse eikä apuja meinata ottaa millään vastaan. 


Illemmalla mentiin vielä mun äidille grillaamaan jonka jälkeen Alma jäi mumman hoiviin ja me mentiin kolmisteen metsään keräämään sieniä ja lisää mustikoita. Tänään oli kyllä Avalla extrahuomio päivä, sillä aamulla Anni heräsi Avan kanssa ja touhusivat kaksistaan ja kävivät viemässä hoitokoiran lenkille, sillä aikaa me nukuttiin Alman kanssa pitkään ja noustiin vasta kahdeltatoista. Tänään oli siis vallan mukava päivä meillä kaikilla, kivaa vastapainoa uhmailulle jota onkin meidän kotona alkanut näkyä entistä enemmän!
6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. :)
  Joskus on niin mukavaa päästä viettämään laatuaikaa yhden lapsen kanssa ja keskittää huomio vain häneen. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa seurata teidän perheen kuulumisia :) Hoitokoirasta tulikin mieleen, että mihin teidän oma koira on kadonnut? :)
  - M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)
   Me luovuttiin eläimistä kun Avalla todettiin infektioastma, on huomattavasti helpottanut eloa ja oloa :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta! Teillä oli varmasti mukavaa kahdestaan ja ihana Ava! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...