perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tarinat nimien takaa

Kun äiti kelaa- blogin Selina halusi tietää tarinat nimien takaa. Varsinaisesti kummankaan tytön nimellä ei ole sen kummoisempaa tarinaa. Kummallekin oli nimet jo valmiina syntyessään, eikä oikeastaan varalle ollut muuta. Onneksi neidit näyttivät nimiltänsä niin ei tarvinnut pähkäillä uusiksi!

 Avalle mietittiin lyhyttä ja ytimekästä nimeä ja Ava oli heti kummankin lemppari, toisten nimien kanssa pohdittiin viikkoja. Mikään ei oikein tuntunut sopivalta, selvää oli että kolme nimeä tulee, ja viimeinen olisi melko pitkä. Tykästyin Aurora nimeen ja sitten pitikin keksiä keskimmäinen, kumpaankin nimeen sopiva joka ei olisi liian pitkä eikä lyhyt. Ja kaunis sen piti olla.

Avalle mietittyjä etunimiä mitä muistan oli Jelena ja Christa. Nyt tuntuu hassulta ajatella kumpaakaan Avan nimenä!

En muista minne oltiin ajamassa, kun yhtäkkiä keksin nimen, tunsin oikein kun hehkulamppu syttyi pääni yllä. Ava Minea Aurora. Siinä se oli, ja on edelleen!Almalle oli monia vaihtoehtoja. Vilja, Isla ja Valma olivat mun suosikit. Anni olisi halunnut nimeksi Ada, mutta mun mielestä se sopisi kaksosille, Ava ja Ada, kuinka söpöt! Viljaa yritin kinua kauan, mutta Anni ei tykännyt nimestä yhtään joten luovutin sen suhteen. Ennen rakenneultraa keksittiin pojalle täydellinen nimi, jos Alma olisi ollut poika hänestä olisi tullut Kasper Eino Jeremias.

Rakenneultran jälkeen päätettiin että vauvasta tulee Isla. Kuitenkin putkahti niin monta Islaa että luovuin nimestä, ei se tuntunut muutenkaan siltä The Nimeltä. Kolmas nimi, Amanda oli päätetty jo hyvissä ajoin, se rimmasi hyvin Auroran kanssa.

 Oltiin taas autossa kun ehdotin Valmaa, Anni naureskeli "Ootsä valma, valma". Kun Anni totesi myöhemmin tykkäävänsä nimestä, totesin että se on jo pilalla, koko ajan kuuluu vaan päässä "ootsä valma" joten sitä ei voi käyttää enään. Jätettiin hetkeksi nimiasia jäihin eikä mietitty sen kummemmin asiaa, kunnes oltiin ajamassa mun äidille ja taas se hehkulamppu syttyi! Alma Eevi Amanda! Ei tarvinnut kuin ottaa Valmasta V pois ja täydellinen nimi oli siinä.


Minun kultahippuni <3

6 kommenttia:

 1. Ihanat tarinat nimillä ja tytötkin varmaan isompana muistaa noi <3

  VastaaPoista
 2. Kivat tarinat nimistä. Tuolla vilahti yksi nimi, jota meilläkin on pyöritelty joskus tulevaisuudessa tulevalle baby x:lle ;) Eli hyvä maku!

  P.S. Blogissani on sinulle haaste: http://missaonnion.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tätä sun blogia ois kiva lukea vähän useemminkin ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...