keskiviikko 19. elokuuta 2015

Alma 3kk

Alma täytti eilen jo 3kk. Minun pienestä rimpulajalasta on kasvanut jo kovin iso tyttö joka päivät pitkät höpöttää ja päristelee menemän. Eikä nuku! Alma se tohottaa menemään päivät kolmilla 15-30 minuutin päiväunilla. Ensimmäiset päikkärit yleensä simahdetaan sinne missä silloin satutaan olemaan, toiset sitten autolla/vaunuilla kulkiessa ja kolmannet illalla ennen nukkumaanmenoa. Mitään ei saa oikeastaan tehtyä, sillä Alma ei viihdy yksinään kovinkaan pitkään, vaan kaipaa syliin. Tästä syystä blogi jäi taas taka-alalle, sillä iltaisin nukkumaanmenotkin on alkaneet viivästymään, Almalle pitää käydä nostamassa tutti suuhun noin sata kertaa ja maidotella vielä pari huikat ennen kuin nukahtaa kunnon yöunille. Tää tuttisota on ihan kamalaa, Avan kanssa oli niin helppoa kun se nukahti niin se myös nukkui. Mutta puolensa ja puolensa tutin kanssa elosta, nyt kun on molemmista kokemusta.

 Rumba aloitetaan about samaan aikaan kun Ava menee nukkumaan, eli klo 20. Ava on tsipannut viimeistään klo 21 ja Alma 23. Yöt onneksi pääosin nukutaan, tosin yhden syötön taktiikka on historiaa ja Alma syö noin 5 kertaa yön aikana. Se nyt ei tosin tunnu missään, sillä Alma nukkuu mun vieressä ja eipä tarvitse muuta kuin lykätä tissi suuhun ja jatkaa unia. Kätevää. 

Mutta päivät siis kuluvat pääosin kahden lapsen kanssa, joista kummatkaan ei nuku päiväunia!

Muutoin Alma on edelleen todella tyytyväinen vauva, kunhan syliä ja maitoa riittää, ja juttukaveriksi kelpaa vallan mainiosti myös Ava, jonka nakitan viihdyttämään siskoa jotta saan laitettua tiskit/ruuan/käytyä vessassa. Annin kanssa Alma ei kovin kauaan viihdy, tästä tietenkin ollaan ihmeissämme mutta Avan kohdalla taisi olla sama juttu näihin aikoihin.

Esineisiin tarttuminen ja heiluttelu on nyt uusin taito. Kääntyminen on ihan boring, eikä sitä oikeastaan edes yritetä harjoitella. Paitsi jos otan Almaa kädestä kiinni niin kyllä kääntyy, jos jaksaa. Mutta eipä mikään kiire, kummasti sitä vaan toivoo nyt että pysyisi ihan vauvana, kun Avan kanssa sitä innoissaan odotti uusia taitoja. 

Neuvola meillä on vasta 1.9 jolloin saadaan ensimmäiset piikkirokotteet. Mun sydäntä raastaa ajatus niistä piikeistä, ja että niitä tulee kolme(ko?). Tekisi mieli jakaa ne ja käydä ottamassa vaikka 4kk ikäisenä osa, mutta toisaalta sittenpähän on se ensimmäinen satsi otettu yhdillä itkuilla. 

Almalla on neljä rakasta lempinimeä, Almis, Almastiina, Almaliinos ja Almandos. Ava kutsuu ylensä Almaa Almandoksi. Almis kun rupeaa itkemään, pian kuuluu Avan huolehtiva ääni "Almandooos, ei mitään hätää!". Niin suloista! 


Alma korkkasi viikonloppuna ratasosan, oltiin lauantaina Korkeasaaressa ja sunnuntaina katsomassa Finland International Airshowta. Alma viihtyi huomattavasti paremmin kun sai olla vähän pystymmässä. Taitaa olla koppa menneen talven lumia ja otetaan tuo ratasosa jo käyttöön tuplien kantokassin kanssa. Säät oli kumpanakin päivänä täydelliset ja meillä oli kyllä hurjan hauska viikonloppu. Ava näki sunnuntaina Robinia ja illalla vielä lauleli sängyssään "heeeei ei jäädä jumittaa". Lentokoneet ja helikopterit oli mitä mielenkiintoisimpia, ja hornetti oli aika jännä! Mä näin myös ensimmäistä kertaa hornetin, kamala ääni siitä kyllä lähtee! Almaa vain hymyilytti kuulosuojainten takaa kun hornetti liiteli menemään.


9 kommenttia:

 1. Kaks piikkiä :) ihana alma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks mulla on sellanen muistikuva et se terkka ois sanonu kolme :D no mut parempi vaan että kaks! :D

   Poista
  2. 1 v. on 3 piikkirokotusta. :) 3 kk 3 rokotusta: rota (suun kautta), pneumokokki (piikki) ja vitosrokote (piikki, kurkkumätä-jäykkäkouristus-polio-hibtaudit). 5 kk sitten tuo sama setti, ja 1 v. pneumokokki, vitosrokote ja MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko). Sitten saa olla rauhassa 4 v asti jolloin tulee nelosrokote (muutoin kuin vitosrokote, mutta ilman hib-tauteja) ja 6 v. MPR tehoste. Eli vauvavuoden jälkeen tulee pitkä tauko rokotteisiin. :) Mä suosittelen asiakkaita ottamaan rokotukset aina samalla kertaa, menee samoilla itkuilla ja mahdollisilla sivuvaikutuksilla (tosin MPR:ssä ne tosiaan voi tulla myöhemmin.) Toki jokainen perhe päättää itse miten tekee. :) Tää on muuten eka kerta kun kommentoin blogiasi, Alma on kasvanut ihan huikeasti! Mulla oli muuten tunne silloin kun paljastui että teille tulee tyttö, että nimeätte hänet Islaksi. Olin melkein oikeassa! ;D

   Poista
  3. Eiku niin se rota! Sama pää kesät talvet ;) Eiköhän mekin ne oteta samalla kertaa, samoilla itkuilla tosiaan menee :)
   Kiva kun kommentoit! Melkeinpä olit joo, olihan se pitkään vaihtoehtona ;)

   Poista
 2. Ihanat tytöt :) se rokotteiden anto on kyl melkoista :( mut eipä niitä oikein uskalla olla ottamattakaan, ainakaan niitä perus. Tulevan vauvan kohdalla vähän mietitään että otetaanko ollenkaan sitä rotavirusta vai pelkästään tavalliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä :( Mä mietin kans sitä rotaa mutta otettiin se kuitenkin, Avakin sen sai aikanaan :)

   Poista
 3. Hei, blogissani http://juulianna.vuodatus.net on sinulle Liebster Award -haaste ja kysymyksiä, jotka haluaisin sinulta kysyä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...