maanantai 31. elokuuta 2015

Perhepeti vai oma sänky?

Siinäpä vasta pulma. Avan kanssa en uskaltanut alkuun nukkua perhepedissä, pelkäsin liikaa että käännyn ja litistän Avan, tai tukehdutan peitolla unissani. Kun vauva-arki alkoi olemaan jo tutumpi, uskalsin nukkua Ava kainalossa ja olihan se ihanaa. Alkuun kun vielä imetin, oli yösyötöt helppo hoitaa. Aika pian Ava kuitenkin meni pinnasänkyyn ja omaan huoneeseen nukkumaan, josta kyllä melko pitkään tuli loppuyöksi mun viereen yösyötön yhteydessä. Alman kanssa kun ei alkuun pelkoja ollut, oli hänet helppo ottaa viereen. Pinnasänky odotti kasattuna vieressä, mutta enpä raaskinut neitiä sinne laittaa nukkumaan. Ollaan siis 3kk nukuttu perhepedissä, ja näin yösyötöt on hoitunut taas kuin itsestään ja lämpöä on piisannut. Nyt olen kuitenkin alkanut kaivata tilaa sänkyyn. Nukun Alman kanssa kyljelleni ja aamulla olo on kovin kankea ja kipeä, selälleen en mahdu kunnolla nukkumaan sillä Alma hivuttautuu tietty mahdollisimman lähelle joten asennon vaihtaminen on hankalaa ja yö menee samassa asennossaOllaan nyt nukuttu kaksi yötä niin että olen nukuttanut Alman meidän sänkyyn, josta siirtänyt sitten pinnikseen nukkumaan. Eka yö oli ihan tuskaa kun Alman herätessä syömään jouduinkin istumaan sängyn laidalla ja pitää itseni hereillä syötön ajan. Viime yönä otin Alman viereen jo heti ensimmäisellä syötöllä. En mä osaa nukkua ilman tuhisevaa pientä käärylettä vieressä. Tuo yksi kokonainen yö teki jo ihmeitä kun sai nukkua miten päin vaan. Oli se kyllä ihanaa rojahtaa sänkyyn mahalteen x-asentoon, eikä tarvinnut miettiä missä on Alman käsi ja missä jalka. Me taidetaan jatkaa  näin että Alma nukkuu alkuyön pinniksessä, ja ensimmäisen syötön yhteydessä tulee mun viereen jatkamaan unia. Tai sitten koitan metsästää meille 200x200 sänkyä! Sitten mahtuisi Avakin kunnolla samaan sänkyyn meidän kanssa. 

14 kommenttia:

 1. Meillä sama homma :D Mua pelotti kanssa aluksi ottaa vauva viereen, mutta kerran olin sitten vahingossa vaan nukahtanut niin ja siihenhän vaavi sitten jäi :) Aleksin ja mun välissä en uskalla vauvaa nukuttaa mutta mun toisella puolella uskallan :)

  Välillä on kyllä ihanaa laittaa vauva ihan vaan pinnikseen nukkumaan niin saa itsekkin nukkua miten tahtoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en meidän väliin uskalla Almaa laittaa, oonkin nukkunut sitten keskellä niin että Alma on seinän vieressä ja siinä tyynyjä jos sattuu kääntymään seinää vasten.

   Se on kyllä, x-asento on mun lemppari :D!

   Poista
  2. Mä en itse pelkää, että kääntyisin päälle, mutta Aleksi pyörii unissaan niin paljon niin siksi näin :D

   Joo se on kyllä hyvä! :D

   Poista
 2. Meilläkin Mini jää monesti viereen kun herää ekan kerran syömään. :) Pnhan se tuhiseva pieni kainalossa mitä ihaninta nukkua<3 vaikka aamulla onkin itse ihan jumissa.
  Meillä Mini tulee meidän väliin mutta laitan vielä tyynyn niin että se on miehen ja minin välissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ehkä parasta ikinä <3 Loppujen lopuksi se on niin lyhyt aika niin kyllä tässä vielä kerkeää nukkumaan missä asennossa huvittaa :D Meillä nyt vähän lopahti tämä omassa sängyssä nukkuminen kun Alma ei suostu enään sinne nukahtamaan.. :)

   Poista
 3. Meillä tyttö siirtyi 2kk iässä pinnasänkyyn ja sen jälkeen yhden yön on nukkunut meidän sängyssä, nyt siis 3kk ikäinen. Unen laatu parantunut molemmilla vanhemmilla kun ei tarvitse vauvaa varoa ja saa nukkua missä asennossa huvittaa. Myös lähekkäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä parantaa huomattavasti kun ei tarvitse alitajuntaisestikkaan varoa vauvaa. Alma ei nyt suostu enään nukkumaan omassa sängyssä joten vähän on väsynyttä menoa taas :D Kiva että teillä toimii ja vauva suostuu pinniksessä nukkumaan! :)

   Poista
 4. Meillä neiti ei nukahtanut kuin meidän keskelle ensimmäisiin kuukausiin ja neuvolassa patisteltiin omaan sänkyyn toteuttamiselle. Kyllä neiti (nyt 10kk) jo hyvän aikaa sitten omaan sänkyyn tottui, mutta itseäni jäi mietityttämään mikä siinä perhepedissä oli neuvolan mielestä niin väärin. Neuvola on nyt jo vaihtunut, eikä asialle tullut perusteluja pyydettyä. Meillä siis perhepeti toimi aikansa todella hyvin ja ilman suurempaa draamaa neiti siirtyi omaan sänkyyn ja huoneeseen uniaikaansa viettämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa outoa. Meillä ei neuvolasta olla edes kysytty miten nukutaan :D toivottavasti Almakin joku päivä nukkuu omassa sängyssä, lohduttavaa kuulla että jollain on onnistunut hyvin omaan sänkyyn siirto, useimmiten saa vain kuulla niitä negatiivisia juttuja :D

   Poista
 5. Moikka! Blogissani olisi sulle haaste :) http://nellixo.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-vol2.html

  VastaaPoista
 6. Mä en muista mitään niin ihanaa tunnetta kuin tuhiseva nyytti vierellä. En uskaltanut kuitenkaan nukkuaa A vierelläni, vaan hän meni omaan sänkyyn imetyksen jälkeen. Joskus satunnaisesti vastasyntyneenä hän jäi aamutorkuille...eh 12 asti rinnallle tai sen läheisyyteen. <3 Kun A oppi kääntyilemään niin en uskaltanut enää imettää ollenkaan sängyssä koska meinasin aina nukahtaa. Nousin ylös aina ja imetin sitten istualtaan joko tuolilla tai lattialla. Nyt A nukkuu edelleen omassa sängyssään, mutta päikkärit satunnaisesti kainalopaikassa. <3

  Piti tulla kurkkimaaan mitä teille kuuluu kun tuli ikävä teidän kuulumisia! Ihana hymyttyttö Alma ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä ihanaa aikaa, ja niin nopeasti ohi! Mä en millään pysy hereillä jos imetän yöllä istualteen! :D

   Alma on ihana<3

   Poista
 7. Sullahan vaihtuu usein toi instan näkyvyys :'D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...