perjantai 30. lokakuuta 2015

Isänpäivä juttuja.

Kaikille tuttu taikataikina, siitä on tämänkin isänpäiväjutut tehty! Taikataikinasta tehtiin myös kuusenkoristeita ja isänpäivä juttuja kaksi vuotta takaperin, nyt kun Ava on jo niin iso niin päätin tehdä uudestaan kun Ava pääsi jo osallistumaa tekemiseen, ja tuo tykkää niin kovasti taikinajutuista. Mulla oli ajatuksena tehdä sydämiä, joihin kummankin tytön jalanjäljet tulevat, ja yksi sellainen tehtiinkin, kunnes Ava halusi tehdä pilviä ja laittaa kädenjäljet.

Taikataikinan teko on maailman helpoin ja nopein, ja tästä tykkää niin isot kuin pienetkin! Mun pitäisi tehdä tästä Avalle leikkiruokia, kunhan löydän jostain kivoja maaleja. Ensin suola ja jauhot sekaisin jonka jälkeen vesi ja öljy. Tein kolminkertaisen taikinan josta saatiin tehtyä kolme lahjaa, ja lopuista pyöriteltiin lumipalloja joista pitäisi tehdä lumilyhty, kunhan saan aikaiseksi käydä hakemassa pikaliimaa. Yritin kuumaliimalla saada palloja toisiinsa kiinni, mutta se ei pysynyt vaan lähti heti jäähdyttyään irti. 


Alman jalat ja kädet oli hieman haastava yksin saada laitettua  taikinaan, mutta onneksi taikinan voi kaulita tasaiseksi jos menee pilalle. Ava halusi maistaa taikinaa ja useista kielloista huolimatta söi sitä, ja vastoin odotuksia tykkäsi siitä! Kummallinen lapsi, Ava myös nuolee suolasirotinta Mummalla....


Taideteokset voi antaa kuivua huoneilmassa, tai jos haluaa nopeammin niin uunissa 125 astetta noin tunnin. Kun työt olivat kuivuneet, otettiin vesivärit esiin ja maalattiin! Näitä oli kolme, mutta yksi meni rikki Avan maalatessa, se oli kohonnut jotenkin epätasaiseksi. Täytyy vielä ensi viikolla tehdä yksi niin on kaikille vaareille ja papoille oma taideteos. En vielä tiedä annetaanko ne tällaisina, vai käynkö ostamassa kehykset. 


Ava oli hyvin ylpeä töistään ja jaksoi monta päivää kertoa kuinka pilvessä on siskon ja Avan käden kuva! 


Mitäpä muilla on suunnitteilla iseille/vaareille? :)

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...