perjantai 20. marraskuuta 2015

Puolivuotias Alma

Keskiviikkona hurahti puoli vuotta mittariin. Nyt ollaan jo lähempänä 1v synttäreitä kun syntymää. Aika on kiitänyt ja Alman syntymä tuntuu jo hyvin kaukaiselta, saatika tuo ihan minikäärö. Uskomatonta miten sitä unohtaa miten pieni vauva on ollut, onneksi on paljon kuvia jotka muistuttaa ja saa vähäksi aikaa palata siihen aikaan kun kaikki oli niin uutta. 

Kuudessa kuukaudessa on tapahtunut paljon, on opittu tarttumaan leluihin, ölisemään, kääntymään selältä vatsalleen ja siitä takaisin selälleen. Hymyilemään ja nauramaan.
Puolivuotispäivänä kovasti yritti ryömiä ja nousta konttausasentoon, ja seuraavana päivänä jo ryömittiinkin kovaa ja pysyttiin kontilleenkin pitkään! Nyt täytyy laittaa kotia jo pikkuhiljaa vauvaystävälliseksi, johdot ovat nyt kova sana kun Alma vihdoin pääsee niiden luokse!

Syömisistä maito on edelleen se paras. Peruna ja banaani tulee jo hyvänä kakkosena! Edellisen postauksen kommentin rohkaisemana tein tytöille jauhelihakeittoa yksi päivä lounaaksi ja otin Almalle annokset ennen kuin lisäsin lihaliemikuution ja hyvin upposi kummallekin. 


Päiväunia Alma nukkuu 1-2 kertaa päivässä. Joko parvekkeella vaunuissa jolloin nukkuu pidemmät unet tai sängyssä, sekä jos autoillaan niin yleensä aina nukahtaa sinne. Alma on nyt vihdoin ruvennut nukkumaan kunnon päikkäreitä niiden 20min sijaan. Tänään oltiin mun äidillä käymässä ja mentiin Alman kanssa yhdessä päikkäreille ja nukuttiin kaksi tuntia! Yöunet Alma nukkuu 21-08 ja syö melkoisen monta kertaa. Ikinä en aamulla muista kuinka monta kertaa on syönyt ja monelta, nukun imetystopin kanssa niin että kummatkin luukut on auki ja yleensä Alma löytää itse tiensä maitoapajille enkä itse herää juuri ollenkaan. Perhepedissä siis edelleen nukutaan joka on kyllä se meidän juttu eikä kiirettä omaan sänkyyn vielä ole. Alma ei oikeastaan liiku öisin yhtään joten senkin takia perhepeti on hyvä ratkaisu meille. 

Isosiskon juttuja seurataan kovasti, ja välillä tuntuu että Ava on se ykkönen Almalle, ja toisinpäin. Tyttöjen välinen suhde on ihan mieletön ja ollut todella vahva heti Alman synnyttyä. On niin ihanaa seurata typyjen touhuilua yhdessä. Varsinkin nyt kun Alma on ruvennut syömään meidän kanssa, on aivan mahtavaa miten paljon Ava huolehtii siskostaan. Tänäänkin tein puuroa aamulla tytöille ja Ava kävi jo ennenkuin aamupala oli valmis hakemassa kummallekin lusikat, Avalle iso ja Almalle pieni. 

Alma on kasvanut hurjasti puolessa vuodessa, pituutta on tullut 15,5cm lisää ja painoa 3720g. Ja olen niin ylpeä että jokainen reisimakkara on mun maidolla saavutettu, mä olen saanut tuotettua lapselleni tarpeeksi maitoa. Ja tuotan toivottavasti vielä pitkään! 

6kk mitat siis olivat
12.11 7190g & 65,5cm
(26.10 6735 & 65,2cm)

Alma oli siis reilussa kahdessa viikossa keskittynyt painon nostamiseen, 455g! Pituutta olikin sitten tullut hintsusti, mutta terkkari ei asiasta ollut huolissaan. Käydään kuitenkin vielä 7kk neuvolassa sillä haluan varmistua että pituutta tulee.

Vaatteissa käytetään merkistä riippuen 68&74 kokoa, jotkut 62 menee vielä hyvin, mutta ovat käsistä hitusen liian lyhyet. Täytyisikin taas päivittää vaatekaappia ja ottaa pienet pois ja pistää ne ei niin rakkaimmat myyntiin. Mulla iskee kyllä luopumisen tuska, pienet vaatteet on niin söpöjä ja samalla kun niitä pakkailee pois on pakkoa hyväksyä että mun vauva on taas kasvanut liikaa. 

Minun kaunis pieni puolivuotias <34 kommenttia:

 1. Niin suloinen Alma.♥
  Noista kuvista kyllä näkee kuinka huimaa vauhtia nuo pienet vain kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Miten tuollaisesta rimpulajalasta tuleekin niin iso ja niin pienessä ajassa <3

   Poista
 2. Ihana Alma! ❤️
  Huikeen äkkiä tässä kyllä vilahti puoli vuotta! Toinen puoli vuotta ja vauvavuosi olikin siinä!
  Hitsi on oikeasti kauhee luopumisen tuska täälläki noista pienistä vaatteista. Aina haikeena miettii että eikö tosiaan enää ketään tässä perheessä käyttäis niitä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Almis on <3
   No äläpä muuta sano! Ihan hurjaa, ja vastahan sitä oli käynyt ekassa ultrassa ja nyt nää on jo puolivuotisia pötköjä!
   Se on ihan hirveetä kun ei meinaa mistään haluta luopua vaikka ois jo pakko ku kaapit pursuaa vaatteita :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...