maanantai 4. tammikuuta 2016

Talvi saapui etelään!

Viime yönä meille satoi hurja määrä lunta, vihdoin! Eilen jo ripotteli aamusta asti ja saatiin suhteellisen valkoinen maa, mutta tänä aamuna oli jo hurjasti enemmän! Tiedossa oli siis pulkkakaupoille lähtö, sekä ostamaan mulle uudet talvikengät kun edelliset kuluivat jo puhki. Käytiin ensin mun äidillä ja testattiin siellä uusi pulkka. Avalle iski jonkunsortin pulkkakammo, eikä olisi halunnut että kukaan vetää. Almakin kävi koeajamassa mutta ei kovin iloiseltä hänkään näyttänyt.Syötiin äidillä ja sen jälkeen lähdettiin kenkäkaupoille XXL:ään, josta mukaan tarttui myös liukuri. Kotipihalle päästyä käytiin Annin kanssa vaihtamassa ulkohousut jalkaan ja lähdettiin etsimään pulkkamäkeä, Alman jatkaessa päiväuniaan rattaissaan. Ilma oli juuri sellainen sopivan kirpsakka, sellainen mitä minä ja varmasti moni muu on kaivannut jo pitkään! Ihanaa kun oli niin valoisaa, ja teki jo heti aamusta mieli rynnätä pihalle. Avasta oli kaikkein hauskinta pyöriä lumessa, kontata ja lysähtää selälleen lepäämään ja jatkaa konttailua. Muutamat lumienkelitkin teki. Mäen laskemisesta ei oikein innostunut, tosin ei tuo ole viime päivinä innostunut oikein mistään. Toivottavasti ei ole kipeäksi tulossa. Mutta me laskettiin Annin kanssa Avankin puolesta mäkeä alas! Oli ohikulkijoilla varmaan hauskaa kun vaunut ja taapero kökkii mäen yläpuolella ja vanhemmat huristelee pulkan ja liukurin kanssa alas. 


Täytyy vielä kaivaa stiga varastosta jos se innostaisi Avaa enemmän kun pulkkailu. Viime talvena ainakin stiga oli hitti, joten uskoisin että tänäkin talvena sen kyydissä viihdytään. Alma raasu on niin muhkea talvivermeissään ettei pääse oikeen mitään tekemään varmaan tänä talvena, mutta ensi talvena päästään koko perhe remuamaan yhdessä. 

Täytyy tällä viikolla käydä vielä hakemassa Avalle luistimet ja harjoitella luistelua. Munkin täytyisi jostain kekkasta jalkaan, mutta saa nähdä uskaltaako sitä itse jäälle ollenkaan, edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo aikamoinen tovi. Anni on jo hankkimassa Avalle lätkämailaa ja teippejä siihen, ihana kun niin kovasti odottaa että pääsee pelaamaan Avan kanssa, vaikkakin se toteutuu uskottavammin ensi talvena ehkä. Ellei Ava ole luonnonlahjakkuus ja hoksaa ideaa heti, saa nähdä ;)6 kommenttia:

 1. Ihana Ava ja Alma! ❤ Täälläkin on vihdoin päästy nauttimaan lumesta mutta ei meillä noin paljon sitä ole kuin teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan yllätyin kuinka paljon sitä tuli! Kiva että sielläkin on päästy nauttimaan!<3

   Poista
 2. Hih no on ainakin pienokaisilla lämmintä päällä, ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni mulle jo naureskeli kun ekana lumipäivänä toppasin kummatkin päästä varpaisiin niin ettei kengätkään menny jalkaan :D

   Poista
 3. Täällä Itä-Suomessa alkaa olla jo vähän liiankin kirpsakat kelit...mittari on näyttänyt jo kaksi päivää -30 astetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin kans itä-suomessa pari päivää ja oli kyllä kylmä! Onneks nyt rupesi lauhtumaan :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...