perjantai 18. maaliskuuta 2016

Alma 10kk

Pikkuleidi täyttää kahden kuukauden päästä vuoden. Katselin tänään Alman vauvakuvia ja mietiskelin taas itsekseni mihin tämä aika on mennyt, milloin siitä pienestä nysästä venähti jo näin iso vauva? Hassua että Alma on aina ollut ihan samannäköinen, Avan vauvakuvia katsellessa huomasin ettei hän näytä yhtään samalta vastasyntyneenä, kuin esimerkiksi 10 kuukauden ikäisenä. 


Alma on kovasti kasvanut ja touhuilee siskon kanssa paljon. Avakin selkeästi tykkää enemmän touhuta nyt Alman kanssa kuin esimerkiksi pari kuukautta sitten. Tyttöjen yhteenmuuttaminen on parantanut kaikkien yöunia, Alma meinaan nukkuu läpi yön, ihan paria yötä lukuunottamatta. Mutta se on myös aikaistanut meidän aamuja, ennen herättiin 8-9 välillä aamusta ja nykyisin 6.30-7. Toki valoisammat aamutkin tekevät osansa asiaan. 

Alma liikkuu edelleen ryömien. Pari kertaa on kontannut pienen matkan, lysähtänyt ja lähtenyt kiireessä ryömimään kohteeseen. Tukea vasten ei kävellä vielä, joka toisaalta on ihan kiva. Myöskään kävelykärryn kanssa ei oteta askelia. Hassua, sillä Ava oli tämän ikäisenä kävellyt tukea vasten jo jonkun aikaa! Jääpä nähtäväksi jääkö konttaaminen kokonaan Almalta välistä, sillä mitään mielenkiintoa puuhaan ei ole, vaikka konttausasento on löytynyt jo puolen vuoden ikäisenä. 

Ruoka maistuu edelleen hyvin. Ruuan kanssa juo välillä vettä pillimukista, mutta äidinmaidolla mennään muuten edelleen juomisten puolesta. Raejuustoa ollaan muutamasti jo maisteltu, täytyy alkaa maistattamaan myös muita hapanmaitotuotteita pikkuhiljaa. 

Almasta on kuoriutumassa pieni riiviö, tekee asioita mitä ei saa, ja kun joku lähtee kävelemään häntä kohti niin käkätys vaan kuuluu kun neiti lähtee karkuun. Myös riiviöilme on keksitty, ja se nähdään yleensä aina ruokapöydässä, kun leipää on kivempi heittää lattialle kuin syödä, tai puurolusikkaa on hauskempi läpsiä niin että puurot lentää pitkin keittiötä. Mutta pääosin on edelleen rauhallinen luonteeltaan. 


10 kommenttia:

 1. Tuo riiviöilme kuulosti tutulta :D
  Ja meillä tahallisen teon jälkeen kuuluu niin vilpitön "uhu" (oho), että mitäs siihen taas pitäisi sanoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! :D Se on ku näille pienille ei oikein osaa olla oikeasti vihainen vaikka tekeekin pahuuksia :)

   Poista
 2. Alma on kyllä niin ihana! <3 Meillä tytöllä kävi toisinpäin kuin Almalla, hän ei ryöminyt ollenkaan vaan lähti suoraan konttaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma on kyllä! :) Hahah, Avakin skippas ryömimisen :D

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...