lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevät ja se välikausivarustus.

Vihdoin lämpötila on pompahtanut reippaasti plussan puolelle ja aurinkoa on piisannut. Lumesta ei  ole tietoakaan ja talvikamppeet on saatu heittää kaapin pohjalle. Kovasti on viime aikoina pähkäilty tyttöjen välikausivaatteita. Jos se oli yhden kanssa jo vaikeeta niin kahden, ja varsinkin kun kummatkin on tyttöjä niin hiusten repimiseltä on just ja just vältytty.

Mulla on tosi paha samistelumania, ja kun löysin kirppikseltä Mini Rodinin picohaalarin Almalle niin olihan mun pakko myös hankkia Avalle picoa takkina. Ainut mikä häiritsee on tuo pienoinen sävyero, nämä kun on eri mallistoista. Kirppikseltä löydettiin Popin kuorihousut Avalle jotka ovat myös kivan näköiset takin kanssa.

Pipoiksi tilasin tytöille Gugguun puuvillapipot. Näitä en saanut samoissa väreissä mutta se ei oikeastaan edes haittaa, tuo peach on niin selvästi Avan väri ja whitecap taas on kuin tehty Almalle. Ja mikä parasta, kumpikin väri mätsää takin ja haalarin kanssa. Vimmalta tilatusta lettikankaasta ommeltiin tytöille vielä tuubihuivit.Vielä mulla on pienoinen kenkäongelma. Alma toisaalta ei kenkiä vielä niinkään tarvitse, joten reiman tossut ovat hoitaneet osuutensa. Avan viimekeväiset ja syksyiset lenkkarit on jo liian pienet, ja kesäksi tilatut Vansit ovat vielä aavistuksen suuret, ja enemmän kesäkäyttöön. Crocsin kumpparit ovat mun mielestä vallan mainiot, ei mene kylmä hiekka kenkiin ja ei ole liian kuuma. Haluaisin itsellenikin Crocsin kumpparit, mutta en ole vielä(kään) saanut aikaiseksi niitä ostaa. 


Näiden lisäksi tytöllä on vielä toisetkin haalarit, Avalla viime kevään Popin kuorihaalari fleecellä ja Alma sai Lassien ylisöpön pesukarhuhaalarin. Ja asusteet sopivat näidenkin kanssa vallan hyvin! 
Vaikka mä en ymmärrä hienostelukäyttöön ostettuja kalliita vaatteita niin nämä haalarit on ehkä enemmän sellaista "rymymenoa" varten, lähinnä kun maa on vielä suht märkää ja hiekasta jää tahraa enemmän kuin kuivemmalla kelillä. Mutta kyllä Rodineillakin saa rymytä maassa ja Gugguun pipo päässä hyppiä ja uida kuralammikoissa, onhan meillä pesukone! Avan pipo saikin jo kurakäsittelyn kun oltiin kummilassa ja siellä oli niiin ihana ja iso lätäkkö missä Ava päätti uida, ja kuraisilla käsillään tietysti laittaa pipoa paremmin. Almalle mun pitäisi jostain metsästää kurahousut niin säästyisi haalareiden alaosat hieman parempina. Alma on vihdoin alkanut konttaamaan, ja teki sitä oikeastaan ensimmäisiä kertoja pidempiä matkoja ulkona haalari päällä! Oli jotenkin hassua kun olisi kuvitellut että sisällä konttaisi, mutta ulkosalla näytti sujuvan paremmin. Sitten pikkuhiljaa on alkanut konttaamaan myös sisällä.

Avakin on oppinut pyöräilemään! Nyt meillä on vaan se ongelma että Avan pyörä on liian pieni ja täytyisi katsella isompaa. Avan nykyinen pyörä varmaan säästetään Almalle, ensi kesänä pääsee sitten Almakin kokeilemaan pyöräilyä. Viime kesänä Ava ei osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa polkemiseen, istui vain kyydissä jalat polkimilla ja jompikumpi meistä työnsi. 


Tyttöjen kanssa on niin ihana ulkoilla, jo ihan senkin takia että on lämmin, mutta myös sen takia kuinka innoissaan Ava on leikkimässä Alman kanssa hiekkaleikkejä ja antamassa vauhtia keinussa. Kovasti toivoo Almaa laskemaan liukumäkeä, mutta hetken täytyisi vielä malttaa. Tänään Ava leipoi Almalle monta hiekkakakkua. Tällä kertaa Alma ei haukannut kakusta, niinkuin teki yhtenä päivänä.

6 kommenttia:

 1. Bongasin teidät Joutsenon kirppikseltä, mut en viittinyt tulla juttelemaan. :D Tytöt oli niin suloisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! :D Toivottavasti ollaan edes edustettu hyvin ;) Oli kyllä kiva kirppis! :)

   Poista
 2. Aijai, tuo Pico kyllä houkuttelisi...mutta en raski, varsinkin kun meillä on jo niiiin monet ulkovaatteet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin pitkään raaskinko ostaa uutena kun käytettynä ei löytynyt mistään, mutta perustelin sen sillä että se menee ainakin vielä ensi kevään joten se on hyvä sijoitus :D

   Poista
 3. Noi Picot on kyllä niin ihanat. :)
  Mä ostin Hugolle tuon pesukarhuhaalarin, siinä oli jotakin kivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä, haluaisin itselleni tuon tyylisen takin myös! :D
   Pesukarhuhaalarikin on tosi ihana, se "poikien" oli myös ihanan näköinen! :)

   Poista

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...