keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Alma 1-vuotias!


Ensin huoneeseen saapui joku muu kätilö ja kysyi mikä on hätänä. Muistan vain sanoneeni että mua taitaa ponnistuttaa mutta en ole varma. Oma kätilöni saapui pian ja haettiin asentoa. Sitten ruvettiin tositoimiin. Löin Annia siinä rytäkässä vahingossa naamaan ja pyytelin kovasti anteeksi. 18.5.2015 klo 00.15 meidän pieni ja niin rakas tyttömme syntyi. Mä en oikeastaan muista paljoakaan sen jälkeisestä ajasta, siinä se meni aikamoisessa rakkauskuplassa vauvaa ihastellen. Ensi-imetys sujui mallikkaasti ja muistan kuinka vollotin Annille kuinka se vauva syö. Parin tunnin jälkeen kipitin suihkuun ja sillä aikaa Anni ja kätilö teki vauvalle mittaukset. 50cm & 3470g täyttä rakkautta. Vauvavuosi hujahti taas hurjan nopsaan ohi. Jopa nopeammin kuin Avan kanssa. Elo ja olo kahden lapsen kanssa on ollut haastavaa, väsyttävää, tuskastuttavaa mutta ennenkaikkea palkitsevaa. Tyttöjen välinen side on lujittunut päivä päivältä, ja he suorastaan palvovat toisiaan. 

Alma on ollut helppo vauva. Ei juurikaan turhia kitissyt ja perustyytyväinen ilopilleri. Nyt on sitä omaa tahtoa alkanut löytymään sekä temperamenttia, mutta huomattavasti vähemmän kuin Avalla tän ikäisenä. Nämä ovatkin kuin yö ja päivä. Alma osaa nousta tukea vasten, kävellä hieman tuen kanssa eteenpäin, sivuttain meno onkin hurjan vauhdikasta. Ryömiminen on siirtynyt konttaamiseen ja Alma viipottaakin hurjaa vauhtia. Alma osaa vilkuttaa ja taputtaa. Alma vilkutteleekin kaikille ohikulkijoille ja varsinkin jos kuulee kun joku sanoo heippa. Sanoja ei oikeastaan vielä tule, äitikin on jo ihan unohtunut.

Almasta on kuoriutunut pieni riiviö, ja riiviöilme löytyy myös. Kieltäminen saa aikaan kikatuskohtauksen ja äkkiä karkuun konttaamisen, riiviöilmeen saattelemana. Ruokailut sujuu edelleen pääsääntöisesti sormiruokaillen, nyt jonkun aikaa on välillä lusikka käytössä ja sen käyttö sujuu vaihtelevasti, useimmiten hyvin. Ja hei, meillä nukutaan yöt! Alma lopetti itse yösyömiset suurinpirtein kuukausi sitten. Nyt vedetäänkin unta palloon n. 21-7 ja tullaan tunniksi vielä äidin kainaloon maidottelemaan ja torkkumaan. 

Lauantaina meillä vietetään pienen prinsessan juhlia.
 Hyvää syntymäpäivää rakas Alma! 


Kaikki kuvat ©Heidi Koivunen

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...