tiistai 27. kesäkuuta 2017

Juhlajuomat virosta.

Varmaan suurin päänvaiva koko häiden suunnitelussa on ollut alkoholi. Mitä, mistä ja kuinka paljon. Meillä ei ole mitään hajua kuinka moni aikoo juoda ja jäädä illalla juhlimaan. Mikä menekki viineillä on ja kumpaa juodaan enemmän, valkoista vai punaista. Meille ei tule pöytiin pulloviinejä, vaan ostettiin suoraan 3l tonkat, ja niille ostetaan vielä sellaiset puiset laatikot. 

Viikonloppuna käytiin Annin kanssa minilomalla Virossa hakemassa juomat. Totesin että halvemmaksi tulee ostaa juomat laivasta kuin maista, joten vertailin hintoja ja päädyttiin menemään Silja Europalla, 22h risteily ja seuraavana päivänä oli 4 tuntia aikaa olla maissa. Pientä paniikkia aiheutti autolla laivalle meno, kumpikaan meistä ei ikinä ole autolla sinne mennyt joten oltiin ihan hukassa, varsinkin kun päästiin satama-alueelle eikä mulla ollut mitään havaintoa minne pitää ajaa. Löydettiin onneksi perille ja odoteltiin varmaan 1,5 tuntia että päästiin eteenpäin ja laivalle. Onneksi tultiin ajoissa sillä jono perässä oli aikamoinen. 


Saatiin hyttikortit, alennuskupongit kuoharilasillisille, tilauslomake ja 30e alennuskortti tilaukselle mikäli tilaus on vähintään 400e. Ihan kiva kun saa tuon, periaatteessa saatiin siis auto ilmaiseksi mukaan. Täytetty lomake vietiin taxfreen kassalle jossa tilaus maksettiin ja seuraavana aamuna juomat tuotaisiin autolle. 

Käytiin Annin kanssa syömässä ja baarissa juomassa nuo kahden euron kuoharit ja siideri puoliksi ja sitten mentiinkin kymmeneltä hyttiin katsomaan telkkaria ja nukkumaan. Varsinaiset vanhemmat vapaalla ;). Itse en osaa nukkua laivalla joten unisaldo jäi aika vähäiseksi, mutta aamulla oli helppo herätä kun tiesi pääsevänsä aamupalabuffettiin! Se on varmaan kohokohta aina laivalla ollessa. Aamupalan jälkeen hipsittiin autolle jossa juomat jo odotti.Ostettiin 7 lavaa olutta, 6 lavaa siideriä, 6 lavaa lonkeroa ja 4x3l punaviiniä ja sama satsi valkkaria. Luulisi että tämä riittää, tiedossa on kyllä vielä päiväristeily Tallinnaan elokuussa kaason mekkoja etsimään joten voi olla että parit lavat tulee vielä ostettua, ihan vaan varmuuden vuoksi. 

Tilausvalikoima oli aika huono Europalla, siidereitä taisi olla viittä eri lajia eikä yhtään päärynäsiideriä. Itse en niin omenasta välitä, mutta tuo somersby on onneksi ihan hyvää. Kurkkasin Megastarin valikoiman ennenkuin reissuun lähdettiin ja siellä oli paljon parempi valikoima. Mutta saatiin kaikki mitä tarvittiin, onneksi.

Juomien lastaamisen jälkeen lähdettiin käymään Tallinnassa, kierreltiin muutamat kaupat ja sitten suunnattiin superalkoon hakemaan kuoharit. Meille tulee kultaista Avivaa, vaikka se ei kovin kuohuva ole mutta on yksi teemaväreistä ja kivan makeaa. 

Ulos laivasta ajaessa oli jono aivan älyttömän pitkä.Vähän jännitti sillä Anni oli laskenut että meillä olisi autossa ylipainoa mutta ei ainakaan ilmeisesti niin paljoa, että se olisi herättänyt huomiota.


Meidän makuuhuoneesta on tullut hääsäilö, jokaisessa kaapissa on jotain tai sitten ihan lattialla. Ärsyttävää, mutta onneksi ei enää pitkä aika! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...